Blomstersmykke på en kuvert

11 personlige bordkort som imponerer

Lag bordkort som gjør like stor suksess i konfirmasjon og dåp, som i bryllup og vennemiddager.

Bordkortet er kanskje selve nøkkelen til å få gjestene til å føle seg velkomne. Enten du har leid lokale, pyntet til hagefest eller dekorert spisestuen, vil et personlig bordkort være prikken over i-en. Bordplassering er jo noe av det første gjestene sjekker.

Bordkort i tråd med bordpynten

Du velger selv i hvilken ende du vil begynne, om det er med bordkortene eller bordpynten, men det vanligste er å følge i samme farge og stil som resten av bordpynten. Nedenfor kan du se et bredt utvalg av forslag til bordkort du kan lage helt selv.

Her har vi laget et blomstersmykke til hver gjest, og merket det med navn og relasjon til den som feires. Her har vi laget et blomstersmykke til hver gjest, og merket det med navn og relasjon til den som feires.
De fleste hobbybutikker selger små esker i ulike størrelser og fasonger. Skriv navnet på utsiden, og legg for eksempel en personlig hilsen inni esken. De fleste hobbybutikker selger små esker i ulike størrelser og fasonger. Skriv navnet på utsiden, og legg for eksempel en personlig hilsen inni esken.
Hva med en enkel navnelapp og en pose med en søt overraskelse? Hva med en enkel navnelapp og en pose med en søt overraskelse?
Bjørkenever er et sjarmerende materiale. Legg det i vann slik at det krøller seg akkurat nok til at det blir en serviettring du kan skrive på. Bjørkenever er et sjarmerende materiale. Legg det i vann slik at det krøller seg akkurat nok til at det blir en serviettring du kan skrive på.
Her har vi skrevet navnet rett på en liten vase. Dermed blir bordkortet en del av dekoren, og gjestene kan ta med seg et fint minne hjem etter festen. Her har vi skrevet navnet rett på en liten vase. Dermed blir bordkortet en del av dekoren, og gjestene kan ta med seg et fint minne hjem etter festen.
Skriv navnet direkte på et blad. <a href='https://www.interflora.no/besoek-en-butikk.421900.no.html'>Spør gjerne i blomsterbutikken</a> om hvilke blader som egner seg best. Skriv navnet direkte på et blad. Spør gjerne i blomsterbutikken om hvilke blader som egner seg best.
Det finnes mange ulike frukter du kan skrive på. Finn en som passer i farge og uttrykk til resten av borddekorasjonene. Det finnes mange ulike frukter du kan skrive på. Finn en som passer i farge og uttrykk til resten av borddekorasjonene.
Stikk en cocktail-pinne gjennom en nellik, så har du en helt unik bordkortholder. Stikk en cocktail-pinne gjennom en nellik, så har du en helt unik bordkortholder.
Skriv ut navn ved hjelp av en merkemaskin (som Dymo), og fest disse på glasset eller på søte, små lapper som du fester til servietten. Skriv ut navn ved hjelp av en merkemaskin (som Dymo), og fest disse på glasset eller på søte, små lapper som du fester til servietten.

Bordkortets funksjoner

Når du velger ut eller lager bordkort, er det først og fremst fordi det er praktisk at alle vet hvor de skal sitte. I tillegg kan det også ofte ende opp som et minne fra kvelden, et minne man tar med seg hjem.

Det viktigste er derfor navnet, men det skader ikke med en hyggelig overraskelse i form av en personlig hilsen eller en liten gave.