3 tips til konfirmasjonsbordet

Toppbilde-konf1

Her er blomstene for den store dagen!

Konfirmasjonen er en viktig merkedag, og hele familien samles rundt et festpyntet bord. Hvis du er kreativ når du dekorerer, behøver det heller ikke å bli så kostbart.

Konfirmanten i sentrum

Når man skal dekke bord til konfirmanten er det viktig å huske på festens hedersgjest! Konfirmasjonsdagen er en viktig merkedag som blir husket resten av livet. Det er en dag for tilbakeblikk og minner, både nyte gamle minner og skape nye.

Vakker bordpynt med dryss av roseblader, hvite callaliljer og en blanding av lette, vårlige strå.

Som ungdom er man et barn på god vei inn i voksenlivet. Det er fint å fokusere litt på akkurat det. Bordet kan reflektere litt av personligheten og den fasen av livet de er inne i. Inkluder konfirmanten i avgjørelsene, og sørg for at bordpynten blir personlig.

Les også: Blomstrende festbord til konfirmanten

Ta utgangspunkt i en blomsterdekorasjon som denne, og bygg videre med personlige innslag.

1. Personlig preg med barndomsbilder

Bruk bilder i bordpynten for å sette en ekstra spiss på feiringen. Alle de gode minnene blir et naturlig samtaleemne, og det er hyggelig for konfirmanten å høre historiene bak barndomsbildene.

Bildene kan du plassere mellom blomstene på bordet, eller kanskje henge dem i tråder fra taket? Hva med å eventuelt henge mange bilder i en gren som du plasserer på gavebordet? Her er det bare å la fantasien få fritt spillerom!

Bilder i bordpynten bringer frem gode minner.

Med god planlegging kan du skaffe bilder av alle gjestene sammen med konfirmanten og bruke de til bordkort. Har du ikke bildene du trenger, kan du lage egne bordkort.

Bilde av konfirmanten og gjesten blir et unikt bordkort.

2. Pynt konfirmasjonsbordet med gamle leker

Hva med å la konfirmantens gamle Lego-klosser eller dinosaursamling få hedersplassen på bordet? Det kan være artig å bruke leker i bordpynten, men husk at det er lov å velge bort de som ikke passer i fargen. Helheten blir bedre hvis lekene holder seg i samme fargetone som blomstene.

Konfirmantens samling av dinosaurer løsner opp stemningen på den store dagen.

Tips: Du får mye effekt på en rimelig og enkel måte hvis du klipper opp bjørnegress i små biter og strør på en hvit duk.

Gi kuvertpynten et lett og vårlig uttrykk ved å bruke thlaspi green bell, som vi på godt norsk kaller pengeurt.

3. Bruk konfirmantens favoritter

Samle mange små vaser midt på bordet. Kanskje konfirmanten har en favorittdrikk? Bruk de tomme flaskene til vaser for et mer personlig uttrykk!

Fyll på med vann, og plasser deretter et hav av ulike blomster i vasene. Her får man best resultat om man holder seg til én fargetone, og tenker på at blomstene skal ha litt ulik karakter.

Ønsk gjestene velkommen med en Germini Spider på hver kuvert.
En miks av ulike blomster i lik fargetone gir et trendy og ungdommelig uttrykk.

Spør din lokale Interflora-butikk om hjelp til å finne den perfekte sammensetningen. Flere tips og råd til konfirmasjonen finner du på våre inspirasjonssider akkurat nå.

Stor, avlang dekorasjon i rosatoner

Fra: 900,-

Kjøp
Rund dekorasjon i grønt/lime

Fra: 400,-

Kjøp
Avlang dekorasjon i blått/lilla og krem

Fra: 500,-

Kjøp