Pynt opp uteområdet til 17. mai

5 tips for en stressfri 17. mai-frokost

Se hvordan du enkelt kan forberede det hyggelige måltidet dagen i forveien!

Blomster er gjerne en naturlig del av forberedelsene både inne og ute, spesielt når vi skal feire store anledninger. Slik kan du gjøre dagen ekstra spesiell.

Gjør deg ferdig dagen i forveien

Har du lyst til å imponere gjestene dine på 17. mai, men helst uten å stresse med forberedelsene? Vi har samlet fem tips til enkel borddekking som du kan gjøre klart kvelden før.

1. Pynt med rødt, hvitt og blått

Til nasjonaldagen er det naturlig å pynte i rødt, hvitt og blått, men du trenger ikke nødvendigvis blomster i alle tre fargene. Gå for én eller to av flaggets farger, og bruk nasjonalbånd rundt servietter, lys og vaser.

Knyt nasjonalbånd rundt vaser, lys og servietter, og skap 17. maistemning på 1-2-3. Knyt nasjonalbånd rundt vaser, lys og servietter, og skap 17. maistemning på 1-2-3.
Her har vi valgt hvitt og blått fra flaggets farger. Her har vi valgt hvitt og blått fra flaggets farger.
En vakker, hvit peon på kuverten ønsker gjesten velkommen til bords. En vakker, hvit peon på kuverten ønsker gjesten velkommen til bords.

2. Det norske flagget på bordet

Gi hedersplassen på bordet ditt til bordflagget, for ingenting sier mer 17. mai enn flagg! Har du ikke et bordflagg? Dette kan du enkelt lage selv ved å bore et hull i en trekloss, og sette et vanlig flagg i hullet.

Bordflagget er en naturlig del av pynten på 17. mai-bordet. Bordflagget er en naturlig del av pynten på 17. mai-bordet.

3. Overlat blomstene til Interflora

Våre dyktige blomsterdekoratører har lang erfaring med å pynte til 17. mai-frokost. Bestill blomster til bordet, og hent i din lokale Interflora-butikk. Enda enklere er det å få alt levert på døren.

4. Bruk ulike glass som vaser

Finn frem det du har av glass. Her kan du bruke alt fra drikkeglass til gamle syltetøyglass. Plasser glassene midt på bordet, og fyll dem med blomster. Dette kan du gjøre klart både en og to dager før festen så lenge blomstene har tilgang på vann.

Scilla, margeritter, peoner og marikåpe er en herlig og vårlig kombinasjon, og de gjør seg godt plassert i ulike glass. Scilla, margeritter, peoner og marikåpe er en herlig og vårlig kombinasjon, og de gjør seg godt plassert i ulike glass.

5. Ta hagen inn på bordet

Har du margerittplanter og kanskje røde pelargonia som står i full blomst ute? Du kan trygt klippe av noen av blomstene og bruke dem i bordpynten. Det vil ikke ta lang tid før det kommer nye knopper, og plantene blomstrer på nytt. Klipp blomstene i passende lengder, og sett de i små glass på bordet. Kombinerer du dette med litt bjørkeris, har du en rimelig, rask og vakker bordpynt!

17. mai skal feires med familie og gode venner – og vårens blomster. 17. mai skal feires med familie og gode venner – og vårens blomster.

Generelle regler for borddekking

Som alltid når du pynter et bord, er det viktig at dekorasjonen er lave nok til at gjestene har blikkontakt. Hvis du har planer om å plassere maten på bordet, bør du lage naturlige pauser i bordpynten hvor maten kan stå.

Bli ekstra fin på Norges bursdag med en kledelig hårkrans. Bli ekstra fin på Norges bursdag med en kledelig hårkrans.

Du finner flotte blomster til 17. mai i Interfloras nettbutikk, og du er alltid velkommen hos din lokale blomsterdekoratør for hjelp, tips og inspirasjon.