5 tips for en stressfri 17. mai-frokost

17. mai-frokost med gode venner

Se hvordan du enkelt kan forberede det hyggelige måltidet dagen i forveien!

Norges nasjonaldag er en folkefest kjent utover landets grenser, og foruten barnetog, sekkeløp og korpsmusikk er 17. mai-frokost med venner og familie en utbredt tradisjon. Når man inviterer til et hyggelig måltid, er blomster en naturlig del av forberedelsene både inne og ute.

Gjør deg ferdig dagen i forveien

Har du lyst til å imponere gjestene dine på 17. mai, men helst uten å stresse med forberedelsene? Vi har samlet fem tips til enkel borddekking som du kan gjøre klart kvelden før.

1. Pynt med rødt, hvitt og blått

Til nasjonaldagen er det naturlig å pynte i rødt, hvitt og blått, men du trenger ikke nødvendigvis blomster i alle tre fargene. Gå for én eller to av flaggets farger, og bruk nasjonalbånd rundt servietter, lys og vaser.

Knyt nasjonalbånd rundt vaser, lys og servietter, og skap 17. maistemning på 1-2-3.
Her har vi valgt hvitt og blått fra flaggets farger.
En vakker, hvit peon på kuverten ønsker gjesten velkommen til bords.

2. Det norske flagget på bordet

Gi hedersplassen på bordet ditt til bordflagget, for ingenting sier mer 17. mai enn flagg! Har du ikke et bordflagg? Dette kan du enkelt lage selv ved å bore et hull i en trekloss, og sette et vanlig flagg i hullet.

Bordflagget er en naturlig del av pynten på 17. mai-bordet.

3. Overlat blomstene til Interflora

Våre dyktige blomsterdekoratører har lang erfaring med å pynte til 17. mai-frokost. Bestill blomster til bordet, og hent i din lokale Interflora-butikk. Enda enklere er det å få alt levert på døren.

Denne vasen med lyse, lette blomster kan du bestille hjem på døren, eller du kan hente den i din lokale Interflora-butikk.

4. Bruk ulike glass som vaser

Finn frem det du har av glass. Her kan du bruke alt fra drikkeglass til gamle syltetøyglass. Plasser glassene midt på bordet, og fyll dem med blomster. Dette kan du gjøre klart både en og to dager før festen så lenge blomstene har tilgang på vann.

Scilla, margeritter, peoner og marikåpe er en herlig og vårlig kombinasjon, og de gjør seg godt plassert i ulike glass.

5. Ta hagen inn på bordet

Har du margerittplanter og kanskje røde pelargonia som står i full blomst ute? Du kan trygt klippe av noen av blomstene og bruke dem i bordpynten. Det vil ikke ta lang tid før det kommer nye knopper, og plantene blomstrer på nytt. Klipp blomstene i passende lengder, og sett de i små glass på bordet. Kombinerer du dette med litt bjørkeris, har du en rimelig, rask og vakker bordpynt!

Vennene er samlet, bordet er dekket og flagget er heist. 17. mai-frokosten kan begynne!

Generelle regler for borddekking

Som alltid når du pynter et bord, er det viktig at dekorasjonen er lave nok til at gjestene har blikkontakt. Hvis du har planer om å plassere maten på bordet, bør du lage naturlige pauser i bordpynten hvor maten kan stå.

Bli ekstra fin på Norges bursdag med en kledelig hårkrans fra Interflora.
Klassisk maibukett

Fra: 545,-

Kjøp
Forsommer - stor

Fra: 375,-

Kjøp
Høyreist

Fra: 250,-

Kjøp