Allehelgensdag markeres med krans, hjerte og lykter

Allehelgen – en viktig minnedag

Første søndag i november er det allehelgensdag, dagen da vi minnes våre kjære. Men hvordan ble egentlig allehelgensdag til?

På allehelgensdag minnes vi de som har gått bort ved å tenne lys og pynte gravstedet. Kirkegården blir et sted der folk søker stillhet for å minnes. Like viktig er det å kjenne på fellesskapet med andre som er der i samme ærend. Det gir trøst til mange.

Les også: Lag en engel til allehelgensdag

Hvordan oppstod allehelgensdag?

Opprinnelig ble allehelgensdag innført for å minnes alle helgener. I statskirken er det imidlertid ikke helgener som blir hedret. Vi minnes i stedet de som har gått bort.

Markeringen stammer fra den katolske kirke, og var frem til 1770 en merkedag på primstaven den 1. november. I dag feires imidlertid alltid allehelgensdag på første søndag i november.

Krans og hjerte i klassiske farger som grønt og hvitt. Krans og hjerte i klassiske farger som grønt og hvitt.
Kanskje du hedrer minnet til en fargerik person? Da kan høstens farger passe perfekt. Kanskje du hedrer minnet til en fargerik person? Da kan høstens farger passe perfekt.

Allehelgensdagen bør markeres

De som vil minnes sine kjære velger ofte å tenne lys ved gravstedet, eller pynte med blomster. Et velstelt gravsted er vakkert og verdig.

Hvordan du velger å pynte graven er selvfølgelig en smakssak. Det finnes ingen regler. Noen velger buketter, mens andre pynter med hjerter, kranser eller et pyntet lys.

Vakker krans laget av hvit lyng i kombinasjon med snøbær. Vakker krans laget av hvit lyng i kombinasjon med snøbær.
Ønsker du en personlig tekst på hjertet er Eukalyptusblader perfekt. De kan du skrive på. Husk bare å bruke en vannfast tusj. Ønsker du en personlig tekst på hjertet er Eukalyptusblader perfekt. De kan du skrive på. Husk bare å bruke en vannfast tusj.

Noe av det vakreste du kan gi er en personlig hilsen. Lag gjerne en egen krans til allehelgensdag. Det er en fin opplevelse for både store og små.

Krans, hjerte eller dekorerte gravlys. Mulighetene er mange når man skal velge dekor til gravplassen. Krans, hjerte eller dekorerte gravlys. Mulighetene er mange når man skal velge dekor til gravplassen.
Nydelig høstkrans laget av lyng og nypekvister. Nydelig høstkrans laget av lyng og nypekvister.

Du kan også ta turen innom din lokale Interflora-butikk. Der kan du få laget noe vakkert og personlig å ta med til kirkegården i helgen.

Vil du virkelig gjøre noe spesielt? Pynt gravstedet med en engel du har laget selv. Vil du virkelig gjøre noe spesielt? Pynt gravstedet med en engel du har laget selv.