Lag din egen pynt til 17. mai

Med disse enkle tipsene kan du lage både bordpynt og et vakkert fat til nasjonaldagen.

Ja, vi elsker å pynte til 17. mai. Dette kan gjøres på mange måter, og vi har sett nærmere på en smart måte som gir deg allsidig pynt med flere bruksområder. Her følger oppskriften på et fat, men du kan like gjerne bruke det du skaper som bordpynt.

Dette trenger du

  • Ulike hvite blomster
  • Strå
  • Pappkopper
  • Flagg
  • Kniv eller saks
  • Et fat

Det du trenger for å lage et 17. mai-fat

Vil du lage 17. mai-pynt på lavt budsjett? Bruk det du har hjemme av vaser, kopper eller glass - og pynte med villblomster eller strå du finner utendørs.

Slik lager du 17. mai-fatet

Vi har fylt koppene med peoner, brudeslør, ulike stråsorter og tanacetum kamille (ligner på margeritter. Du kan naturligvis gjenskape uttrykket med andre blomster, men fremgangsmåten er den samme.

1.

Fyll vann i koppene. Siden disse «vasene» har veldig lav vekt, er det viktig å gi dem litt tyngde i bunnen før du går videre.

Vann fylles i engangskopper

2.

Plasser stilkene i vannet, og sett koppene på fatet. Sørg for at koppene har god balanse, i tilfelle du ønsker å flytte fatet rundt etter at du er ferdig.

fat til 17. mai med blomster, lys og flagg

3.

Pynt til slutt med et bordflagg og lys hvis du ønsker det. Har du ikke et bordflagg? Fyll en engangskopp med oasis og vann, for tyngden sin del, og stikk flagget ned i oasisen. Det blir finest hvis du dekker med litt grønt i toppen av koppen.

fat til 17. mai med blomster, lys og flagg

Bruk det du finner i naturen

Selv om fatet vårt er laget med blomster fra butikken, kan du komme langt med det du finner utenfor døren. Eksempelvis kan du oppå et veldig flott uttrykk med hvitveis og blåbærlyng du har plukket selv.

Lekker bordpynt på et fat

Fremgangsmåten for å lage bordpynt av disse elementene er helt lik, bortsett fra at du ikke trenger et fat.

Bord pyntet med egenlagde kreasjoner

Nå gjenstår det bare å feire nasjonaldagen, samtidig som du nyter synet av dekorasjonene du har laget selv. For andre tips til den store dagen, ta en titt på vår 17. mai-side.