Anerkjenne – gjør det med en personlig bukett

Har du en kollega eller venn som du gjerne vil gi anerkjennelse til? Gi en personlig blomsterhilsen som viser at du virkelig ser og setter pris på personen.

Vi trenger alle å bli sett. Ikke nødvendigvis for de store og synlige prestasjonene – det er mange som gjør mye bra i det stille. Kollegaen som alltid sier ja og hjelper deg med et smil. Vennen som alltid er der for deg uten å kreve noe tilbake. De gode menneskene, de som gjør dagen din lysere.  

Personlig anerkjennelse 

Å gi anerkjennelse er ikke helt det samme som å gi ros og skryt. Det er på en måte mer personlig – du sier at du setter pris på hele personen og det han eller hun betyr og gjør. På arbeidsplassen, i familien, i vennekretsen. For barn er anerkjennelse selve nøkkelen til god selvfølelse. Opplevelsen av å være viktig for noen, følelsen av å være god nok – akkurat sånn som du er.  

Glede inn i hjerterota 

En vakker blomsterbukett på døra er en veldig hyggelig anerkjennelse. Skriv en varm hilsen på kortet, fortell hva du anerkjenner og setter pris på. Kanskje noe så enkelt som «Fordi du er deg!» Da sprer du en glede som går langt inn i hjerterota til den som får blomstene. 

Hva slags bukett skal du velge?  

Det viktigste er at den er så personlig som mulig. Hva slags farger og blomster liker vennen eller kollegaen din? Hva slags stil har han eller hun hjemme? Det rene og minimalistiske, eller kanskje forbinder du personen med lekenhet og frodige farger? Velg blomster og farger som passer til den du vil anerkjenne.