Gavetipsene du lykkes med til babyshower

Har du en venn som snart skal bli mamma? Vi har tipsene til både pynt og gaver til babyshower-festen.

Gavetips til babyshower-festen

Den amerikanske tradisjonen har etablert seg i Norge, men hva er egentlig en babyshower? Forklaringen er enkelt nok at det er en hyllest til den kommende babyen. Venner og familie lager fest for den vordende mor, og hun overraskes med gaver både til seg selv den nye verdensborgeren.  

Har du blitt valgt som forlover? Gjør suksess med denne huskelista!

Pynt med blomster til babyshower

Det blir ikke ordentlig fest uten blomster, og de er derfor en selvskreven gjest når bordet skal dekkes. Et pent dekket bord setter stemningen for resten av dagen.

Pynt bordet med blomster og ballonger til babyshower

Vi dekker bordet med blomster og ballonger når vi inviterer til babyshower.

Pynt med ballonger og blomster, og legg en liten overraskelse på hver kuvert. For å sikre at alle får med seg et spesielt minne fra dagen, kan du lage en fotovegg. Bakgrunnen skaper du enkelt ved å knytte «blomsterhaler» til noen pene ballonger.

Gavebordet kan også pyntes med blomster.

Gavebordet kan også pyntes med blomster.

Overrask med en velkomstgave til alle gjestene.

Overrask med en velkomstgave til alle gjestene.

Hva gir man i babyshower-gave?

Selv om den kommende babyen er bakgrunnen for festen, er gavene også ment for mor og far. Hvis du er usikker på hva du skal gi i gave, kan du kikke på de enkle tipsene nedenfor.

1.

Blomsterkrans til mor

Babyen bør absolutt være hovedfokus under en babyshower, men husk å gjøre litt ekstra stas på hun som skal bli mor også. Gi henne noe hun kan bruke allerede på festen, som en blomsterkrans med farger inspirert av barnets kjønn.

Gjør stas på den kommende moren med en blomsterkrans

2.

Et tre fullt av gode ønsker

Det er ikke alltid naturlig å ha med seg en kostbar gave, men de beste gavene er som regel noe man har laget selv. En god idé kan være å lage et ønsketre. Det er et lite tre med gode ønsker til babyen.  

Heng noen lapper på treet før du møter opp, og ta med flere slik at alle gjestene kan skrive en hilsen og henge dem på treet i løpet av festen.

Ønsketre med personlige hilsener til babyshower-festen

3.

En annerledes bleiekake

Bleiekake er en klassiker, og det er en gave som man garantert får bruk for. Hvis du vil gi det din egen vri, kan du heller lage et bleiehjerte. Gaven er fortsatt veldig praktisk!  

I hjerteformen av bleier og blomster kan du plassere kosedyr, smukker og andre nyttige gaver. Her er det bare fantasien som setter grenser.

Hjerteform av oasis formskum.

Denne hjerteformen finner du i de fleste blomsterbutikker. Formen inneholder oasis formskum, slik at du kan dekorere med blomster innimellom bleiene.

Pynt bleiekaken med blomster

Velger du den tradisjonelle bleiekaken? Husk at den blir ekstra fin hvis du pynter den med blomster.

4.

Gaven blir bedre med blomster

Det kan ikke gå galt med blomster. En blomsterhilsen i tillegg til gaven er en hyggelig gest til den vordende moren. For eksempel kan en trehjulssykkel ha blomster på bagasjebrettet, og en traktor kan ha en hel beplantning på tilhengeren.

Våre kreative blomsterdekoratører har lang erfaring med slike gaver. Ta kontakt med din lokale Interflora-butikk, og sammen skaper vi en gave som garantert blir lagt merke til.

Kosebamse fra Interflora Norge

Bukowski-bamsen Flora Bjørn finner du i nettbutikken, og den leveres gjerne sammen med en bukett til mor.

Send en blomsterhilsen

Dessverre passer det ikke alltid for alle, men det betyr ikke at man mister sjansen til å gi mor og barn en oppmerksomhet. Send en blomsterhilsen på døren, og si takk for invitasjonen med et hjerte av blomster og et hyggelig kort.

Send en blomsterhilsen til hedersgjesten.

Send en hjertelig blomsterhilsen til festens hedersgjest!