Lilla brudebukett – for hell og lykke

På blomsterspråket betyr lilla blomster «hell og lykke» – så dette er en perfekt farge i brudebuketten.

Lilla blomster bringer dybde og intensitet til både klassiske og mer bohemske brudebuketter. 

Den aller viktigste blomsterbuketten i livet ditt. Brudebuketten. Den skal være personlig, den skal løfte fram det aller vakreste i deg. Vil du ha en stram og klassisk bukett? Eller liker du det naturlige og bohemske? Lilla blomster er nydelig både i en lett fargepalett sammen med hvitt og rosa - og i en mer fargerik og leken brudebukett. Eller hva med en bukett hvor du bare spiller på ulike lillatoner?  

Blomster til bryllupet 

Kleopatras yndlingsfarge 

Lilla, eller fiolett, er en farge som er veldig lett å kombinere med nesten alle andre farger. Derfor er den så vakker i blomsterbuketter. Lillafargen representerer ro og verdighet, og den symboliserer luksus og mystikk. 

I oldtiden ble fiolett mye brukt av konger og keisere, fordi det var en eksklusiv farge. Visste du at fiolett var den egyptiske dronningen Kleopatras yndlingsfarge? Kanskje er den din også? 

Lilla for hell i kjærlighet 

Det finnes veldig mange vakre blomstersorter i lillatoner: Syrin, lavendel, bougainvillea, revebjelle, klematis, fiol, orkidé, iris, anemone, svibel, primula, kala, fresia, fiol, stemor og gressløk har lilla blomst.  

På blomsterspråket står lilla for «Jeg ønsker deg hell og lykke i livet». Med lilla blomster i brudebuketten får du kanskje mer hell i kjærlighet, hvem vet?