Knapphullsblomst – brudgommens blomst

Den sjarmerende detaljen som utgjør hele forskjellen på den store dagen – knapphullsblomsten, er et symbol på stil og eleganse for brudgommen og hans følge.

Denne lille, men markante blomsten er ofte en liten gjenspeiling av brudebuketten, skapt for å danne et visuelt bånd mellom brudeparet.

Blomster som egner seg til å ha på jakkeslaget er gjerne litt hardføre blomster som ikke er så avhengig av vann, som for eksempel nellik, brudeslør, orkidé og strå.

Slik fester du knapphullsblomsten

Knapphullsblomsten skal festes på venstre jakkeslag. Pass på at den sitter godt fast og at den ikke tipper fremover. Den skal plasseres omtrent midt på jakkeslaget, over hjertet.

Det er ofte mye klemming i bryllup som gjør at blomsten løsner. Det kan derfor også være lurt å ha en ekstra blomst i bakhånd.

Knapphullsblomst Interflora

Hvem skal ha knapphullsblomst?

Knapphullsblomsten er ikke bare for brudgommen. Brudens far, forlovere og nære mannlige gjester kan også bære denne stilige aksenten. 

Men husk at det er en uskreven regel at de andre ikke skal overskygge brudgommen; hans antrekk bør være det mest fremtredende.  

En annen huskeregel er hvis brudgommen er kledd i uniform, skal han ikke ha knapphullsblomst i jakkeslaget. Det passer heller ikke alltid til bunad. 

Hva koster knapphullsblomster?

Blomsten du får kjøpt i nettbutikken vår koster 195 kr. Dersom du ønsker en spesiallaget variant i en av våre Interflora-butikker varierer prisen etter blomstens type og design. 

Bestill knappehullsblomst her, eller besøk din nærmeste Interflora-butikk. Her får du satt sammen knapphullsblomster etter eget ønske.

Finn din nærmeste butikk her.