Slik kan brudebuketten din se ut i år

Skal du gifte deg i år? Enten du skal ha et lite eller stort bryllup er brudebuketten et vakkert blikkfang på den store dagen.

brudebuketten i trendbildet - interflora norge

Blomster kan settes sammen i uendelige vakre kombinasjoner - husk at du kan leke deg med farger og uttrykk til du finner din vibe.

Frieriet var en suksess, og planleggingen kan begynne. Kanskje du allerede har begynt, men opplever at det er litt vanskelig å komme ordentlig i gang? Det kan uansett være lurt å ta deg god tid til planlegging.  

Hvilken kjole, sted, mat, invitasjoner og ikke minst hvilken type brudebukett skal man velge? Brudebuketter kommer i mange stiler og fasonger, og det kan være en utfordring å finne den perfekte buketten.  

Les også: Få bryllupet til å blomstre

Bohemer i trendbildet

Den bohemske og vintage-inspirerte trenden har vært stor de siste årene, også når det kommer til brudebuketten. 

Mange forbinder kanskje uttrykket bohem mest med 60- og 70-tallet, og en ganske frigjort livsstil, og det har blitt så populært fordi det kan gjøre bryllupet litt mer avslappet. Det er for mange å foretrekke, på en dag med så mye følelser og nerver - litt avslappet vibe er bare bra! 

Du velger selvfølgelig selv uttrykket på bryllupet ditt - du kan ta det helt ut, eller velge å la deg inspirere av de hovedtrekkene du liker ved stilen.

Bryllup i bohemsk stil - Interflora Norge

Det er vakkert med hodepynt av blomster, og det passer godt til den bohemske stilen.

Det bohemske brudeparet

Brylluper inspirert av det bohemske er ofte enkle, men ikke mindre elegante og klassiske av den grunn. Det typiske bohemske brudeparet tar ting litt som det kommer, de er avslappede i stilen og glad i naturen. Kjolene er romantiske og feminine, med blonder og broderier. Håret er naturlig med løse krøller eller fletter.  

Spesielt for i år er at det ikke kun er de utpregede bohembrudene som velger denne stilen. De litt mer klassiske brudene velger også brudebuketter med et mykere og mindre høytidelig uttrykk.

romantisk og stilfull brudebukett av brudeslør - Interflora Norge

En brudebukett laget av kun brudeslør er både romantisk og stilfullt. Perfekt for deg som liker det lyse og lette.

Dette gjelder for mer enn blomstervalg. Kjole, hår og sminke er med på å sette stilen for bryllupet, og her ser man også at trenden går mer mot det enkle og naturlige.  

Les også: Få bryllupet til å blomstre

Avslappet og naturlig stil

Brudebuketter i denne stilen prøver å skape en følelse av det tilfeldige. Det skal være avslappet med en nærhet til naturen. Det betyr derimot ikke at det er noe enklere og raskere å lage når det ser ut som om noe du har plukket selv – snarere tvert imot. Det er ofte det tilfeldige som er det vanskeligste.  

Man jobber gjerne med kontraster i materialer, linjer og former. Det er små nyanser i fargene som avgjør om det blir riktig eller galt. Som regel er det disse tilsynelatende tilfeldige bukettene som er de mest gjennomtenkte.

Naturlig brudebukett - interflora norge

Årets buketter er inspirert av naturen og det naturlige. For å oppnå dette bruker man eksempelvis tørre materialer som ulike typer strå.

Gå for dine favoritter!

Uansett hvilken stil dere går for, er det er naturligvis viktig at brudeparet selv velger blomster etter hva de synes er vakkert. Det er et hav av vakre blomster å velge mellom, så prøv å skape noe personlig og unikt for nettopp deres bryllup! Kanskje har dere en favorittblomst eller en yndlingsfarge?  

Mens det tidligere var mest vanlig å velge blomster i duse farger, gjerne med hvitt og rosa, ser vi nå at flere velger brudebuketter med sterkere og dypere farger. Farger gjør seg også veldig bra på bilder, så det kan jo være noe å tenke over når man skal ta valgene.

dype og sterke farger på brudebuketten - interflora Norge

Dyp burgunder som blandes med rosafersken er en populær trend.

Vær obs på sesong

Selv om det er mye å velge mellom, finnes det selvsagt noen begrensninger. Et eksempel er sesong. Det er ikke alle blomstersorter som finnes hele året, og mange av de meste populære bryllupsblomstene, som peoner, liljekonvall, erteblomster og dahlia, har svært kort sesong på sommeren.  

Det er mulig å velge blomster utenfor sesong, men det er vanligvis mer kostbart, og kvaliteten kan vise seg å ikke være fullt så bra. Pass på å være tidlig ute med å bestille blomster, slik at du får det uttrykket og utvalget du ser for deg. 

Nellik i brudebuketten - interflora norge

Nellik har fått sin renessanse. Et bredt fargespekter og imponerende holdbarhet har sørget for at vi igjen har fått øynene opp for blomsten.

Ta kontakt med din lokale Interflora-butikk, så hjelper vi deg med å realisere drømmen. Vi setter sammen buketten med blomstene og fargene du ser for deg. Med dine ønsker og vår fagkunnskap, kommer vi sammen frem til den perfekte brudebuketten til deg og ditt bryllup.