Slik gjør du konfirmasjonsbordet personlig

Med enkle grep får du et festbord som konfirmanten virkelig vil sette pris på.

Konfirmasjonsbord med personlig preg - Interflora Norge

Spente ungdommer og stolte foreldre vet at konfirmasjonsdagen nærmer seg med stormskritt. Det er mye som må gjøres før den store dagen, og en av oppgavene er planlegging av borddekkingen og blomstene. Hvordan skal bordet pyntes? Hvilke farger og blomster skal man velge?  

Les også: Konfirmasjonsgavene de aldri glemmer

Lek med nyanser av en farge

Start med å velge deg en farge, og la denne fargetonen være en rød tråd både når det gjelder blomster, lys, servietter og bordkort. Mange leter etter lys, servietter og blomster i nøyaktig samme farge, men resultatet blir mye mer helhetlig og spennende om man bruker ulike nyanser av den valgte fargen. Hvis du eksempelvis velger rosa, la det være elementer på bordet som er for eksempel lys rosa, sterk rosa eller ferskenrosa. 

Se utvalg og farger i nettbutikken

Pynt med ulike nyanser i en fargetone.

Velg en fargetone som skal dominere, og bruk den i ulike nyanser for å skape en god helhet på bordet.

La konfirmantens interesser inspirere

Konfirmantens personlighet kan inspirere deg når du skal pynte bordet, og ikke vær redd for å være kreativ. Har ungdommen en hobby eller interesse du kan bruke? Eller kanskje hedersplassen på festbordet skal gå til noen av konfirmantens gamle leker?

Les også: 5 tips til konfirmasjonsbordet 

Den hestegale kan få ponniene fra barndommen på bordet, og til den lego-interesserte kan man bygge den kuleste bordpynten gjestene har sett! Eller kanskje kan det stå en lego-figur og holde bordkortet til hver gjest?

Nye medlemmer i Interflora+ får kr 100,- rabatt på neste kjøp

Meld deg inn nå og få tilsendt rabattkode som gir deg kr 100,- i rabatt på neste kjøp! Som medlem i Interflora+ får du eksklusive blomstertilbud, samt inspirasjon, tips og råd fra Norges dyktigste fagfolk. Du får også en skreddersydd kalender som gir deg oversikt over dine viktige merkedager gjennom året. 

Ja, jeg vil bli medlem!

My little pony å blomster

My Little Pony er perfekt som pynt for den hestegale.

Til reality-prinsessa, hun som ikke kan gå glipp av en eneste episode av Keeping up with the Kardashians, kan man dekke et bord fylt av roser. Bruk store roser, små roser, grener med roser og kronblader av roser. La det bugne av de vakreste roser!

Dekk et rosebord med roser i ulike pastellfarger.

Dekk et rosebord til den reality-frelste. Her har vi brukt kun roser i ulike pastellfarger.

Ballonger er fortsatt effektfullt

«Jeg vil ha en blå ballong», sang Arne Bendiksen. Nå står vel penger høyere på lista enn ballonger hos de fleste av dagens konfirmanter, men ballonger vil likevel gi akkurat den effekten du trenger for å skape det perfekte bordet. Det er nemlig svært effektfullt med mange svevende ballonger. For best resultat anbefaler vi at ballongene og blomstene går i samme fargetoner.

La ballongene og blomstene ha de samme fargetonene.

La ballongene og blomstene ha de samme fargetonene.

Hvite roser, tistler og blå hortensia skaper et røft uttrykk.

Hvite roser, tistler og blå hortensia skaper et røft uttrykk som passer godt til en tøff konfirmant.

Har konfirmanten en favorittblomst?

Det finnes ikke noe riktig eller galt når det kommer til farger og blomster, selv om de fleste konfirmanter trolig heller har en favorittfarge enn en favorittblomst. Men har de en blomst de er ekstra glad i, så ta utgangspunktet i denne når bordet skal dekkes. Det er jo tross alt konfirmantens dag, og kanskje første gang de får være med på forberedelsene til et stort selskap.

Personlig konfirmasjonsbord - Interflora Norge

Har hedersgjesten en favorittblomst? Bruk dette som inspirasjon når du dekker bordet. Et fargerikt bord med ulike germini kan passe fint til en glad og sprudlende konfirmant.

Det viktigste uansett hva du velger, er at borddekking skal være gøy, og du skal ikke kjenne på stress og prestasjonsangst. Hvis du føler at tiden ikke strekker til, er mange av Interfloras butikker behjelpelige med å pynte. I noen av butikkene er det også mulig å leie vaser til bordet. Ta kontakt med din lokale Interflora-butikk for hjelp og veiledning, enten du vil pynte bordet selv eller om du ønsker at våre dekoratører skal gjøre det for dere.

Bli medlem i Interflora+ og få fordeler