Slik lager du imponerende borddekorasjon til jul

Her viser vi deg hvordan du kan lage borddekorasjon med wow-effekt!

Skap fantastisk julestemning med denne dekorasjonen

Nå er manges favoritthøytid rett rundt hjørnet. Julen er for de aller fleste en tid for festligheter og hygge. Hva med å imponere gjestene dine med å lage nydelig bordpynt til julefesten? Denne dekorasjonen vil garantert gi en wow-effekt til bordet.

et ikon av en saks

Du trenger:

  • Nellik og ilex 
  • Cymbidium orkidé
  • En miks av vintergrønt
  • Stearinlys og lysholdere 
  • Tabledeco (avlang skål med oasis) 
  • Vannpropper (til snittblomster)
  • Kniv

1.

Slik gjør du:

Fyll vasken med vann og la oasisen få trukket til seg godt med vann. Dette tar kun noen få minutter. 

Start med å snitte alt det grønne, og plasser dem inn i oasisen, langs skålens kant. Lag bordpynten så lang som du ønsker, ved å plassere det grønne i lengderetningen. 

2.

Tilpass størrelsen til bordet du skal pynte. Du kan for eksempel lage bordpynten smalt på sidene om du har et smalere bord. Fortsett til det er vintergrønt fordelt i hele den avlange oasisformen. 

3.

Skråsnitt og fordel nelliker og ilex i oasisen. Minimum 3 cm av stilken skal inn i oasisen slik at den sitter godt fast. 

Begynn å plassere lys og lysholdere, trygt og dypt ned i oasisen så de står stødig. På grunn av mulig brannfare er det viktig at de er festet godt fast i oasisen. Du kan også bruke batterilys.

4.

Fyll opp vannproppene (rørene med gummilokk), snitt orkidéene på skrå og før stilken inn i beholderen. 

Du kan nå sette plastikkstilken inn i oasisen. Husk å etterfylle vann i skålen og i vannrørene når det er behov. Orkideene skal ha nytt vann ca. hver 3 dag. 

5.

Tips: Vil du ha en flott borddekorasjon, men har det litt for travelt til å lage den selv? Da ønsker vi å informere deg om at denne vakre bordpynten kan bestilles i din lokale Interflorabutikk!