Hvordan lage et adventsfat?

Et adventsfat kan være et fint alternativ til den tradisjonelle adventsstaken. Slik lager du det selv.

Hvordan lager du et adventsfat interflora norge

Mens vi teller ned til jul er det mange som liker å holde på med prosjekter.

Det er ikke mye som skal til for å lage et adventsfat. Du trenger bare et fat og fire lys. Pynten velger du selv, det er bare fantasien som setter grenser. 

Bruk julens farger

Hvitt og kaldt, varmt og lunt eller enkelt og stilrent? Fremgangsmåten er den samme, det er tilbehøret som avgjør hvilket utrykk du får. Kanskje du blir inspirert av disse adventsfatene?  

Pynt fatet med lys, kongler, julekuler, figurer, voksepler, snø og glitter. Du kan også bruke vaser med blomster eller små potter til julestjerner eller svibler. Strø kanelstenger og stjerneanis på fatet for å få deilig juleduft inn i stuen.

Slik lager du adventsfat selv:

1. Finn frem et fat, kubbelys og dekor, som blomster, kongler og vaser.

2. Plasser de fire lysene.

3. Plasser vaser med blomster, pass på at de ikke kommer i nærkontakt med lysene.

4. Legg på store kongler, kuler eller andre større dekorelementer.

5. Så er det tid for å plassere de mindre konglene, voksepler og Ilex-bær.

6. Til slutt kan du gi fatet et dryss kunstig snø, for å skape et vinterlig utrykk. Nå er det bare å vente på å tenne det første lyset.

Fire kubbelys på et fat

På vårt fat har vi brukt følgende: 4 kubbelys, frostede voksepler, Ilex-bær, Cymbidium-orkide, to små vaser, ferske italienske kongler i ulike størrelser, kunstig snø og grener med lerkekongler.

Har du ikke tid til å lage et adventsfat? Ta kontakt med din lokale Interflora-butikk, der kan du bestille både adventsfat og adventsdekorasjoner designet spesielt for deg! Kanskje finner du noe i nettbutikken også?

Bli medlem i Interflora+ og få fordeler