Lag din egen dørpynt til jul

Pynt utendørs til jul, med en vakker dekorasjon til ytterdøren din.

nærbilde av juledekorasjon hengt på ytterdøren

Skap julestemning ute

Vi elsker å pynte hjemmene våre til jul, med lys og vakre dekorasjoner. Husk også julepynt utendørs! Det er utrolig hyggelig, og det setter den rette tonen for høytiden. 

Ikke bare gjør det at mørke kvelder blir koseligere, men det skaper en magisk stemning gjennom hele julen. Her viser vi deg hvordan du kan ønske gjestene dine velkommen med en vakker juledekorasjon til inngangsdøren din!

et ikon av en saks

Du trenger:

  • ca. 8 kongler
  • Edelgran
  • Kristtorn
  • Lerkegrener
  • Ulike pyntebånd (som silkebånd og fløyelsbånd)
  • Ståltråd  
det du trenger for å lage en juledekorasjon til ytterdøren

1.

Slik gjør du:

Start med å lage klart konglene. For å lage de flotte julekonglene kan du feste rødt bånd på ca. 1 meters lengde til hver enkelt kongle.

store kongler pyntes med gavebånd

2.

Samle alle båndene med kongler i litt forskjellige lengder. Da blir det et mer naturlig og pent resultat. Ta deretter en bit med ståltråd og knyt en knute for å feste dem sammen. Legg alle bånd med kongler til side.

gavebånd danderes til å danne en dekorativ sløyfe

3.

Nå kan du begynne med de botaniske materialene, edelgranen, kristtorn og lerkegrenene. Samle dem sammen så de danner en «bukett» med flat bakside.

Fest den grønne buketten med en ståltråd. Ståltråden vikler du rundt alle stilkene, og fester stramt. Avslutt med å feste konglebåndene på forsiden av buketten, ved å binde ståltråden rundt buketten. Vri ståltråden bak og klipp av. 

granbar og ilex kuttet i passe lengder

4.

Tips: Du kan lage en «hempe» av ståltråd til å henge opp pynten på veggen eller på en dør. 

dørpynt med grønt, ilex og kongler hengt på døren