Lag mosesurrede svibler og juleroser

I adventstiden er det hyggelig å sette seg ned med et avslappende prosjekt. Se hvordan du enkelt kan lage julepynt av mosesurrede svibler og juleroser.

mosesurrede svibler sammen med barna

Hva med å starte en ny tradisjon i tillegg til baking og pynting? Mosesurrede svibler er enkelt, og resultatet blir flott.

En mosesurret svibel er fin både alene og i større grupper, og du kan lage dem selv. Det er en veldig hyggelig aktivitet du kan pusle med i adventstiden, og det er spennende å følge med når de vokser og utvikler seg frem mot jul. Disse kan også brukes på et lysfat, og gir julebordet ditt en personlig vri når festsesongen kommer.

Hvordan lager man julepynten?

Du er ikke nødt til å gå til innkjøp av dyr julepynt, for det finnes så mye fint du kan lage av det som befinner seg i naturen. Noe så enkelt som å surre mose på potten kan nemlig være mye mer dekorativt enn en blomsterpotte.

Ingredienser

  • Svibel og julerose
  • Flatmose
  • Myrtetråd
  • Saks til ståltråd
Lag julepynt av mosesurrede svibler og juleroser

Listen med ingredienser er behagelig kort.

1.

Ta planten ut av potten

Hverken svibelen eller julerosen trenger all jorden som står i potten, så ta ut planten og rist av en del av jorden.

Lag julepynt av mosesurrede svibler og juleroser

2.

Mål nøyaktig

Mål mosen så godt du kan, og klipp et stykke som er akkurat stor nok til å pakke inn den nederste delen av løken eller jordklumpen.

Lag julepynt av mosesurrede svibler og juleroser

3.

Flat bunn gir stabilitet

Klem mosen på plass med hendene, og surr deretter pent med myrtetråd. Når alt henger sammen, kan du forme mosen til ønsket utseende. Det blir penest hvis du får til en rund form, men med en ganske flat underside.

Mosesurrede svibler som bordpynt

Noen siste tips på ferden

Gå ut fra at du skal få til en flat bunn allerede fra start. Kanskje kan du "jukse litt" ved å legge noe flatt i bunnen, men det skal ikke være nødvendig hvis du holder planten stående mot arbeidsbordet mens du former.  

Hvis det viser seg at det blir litt travelt før jul, finner du flotte juleblomster i nettbutikken vår. Det kan også være en fin gave å sende på døren!

Bli medlem i Interflora+ og få fordeler