Nellik – trendy juleblomst

For deg som vil gi julen en litt ung og moderne stil: Nellik er blomsten!

Nelliken var lenge en glemt blomst, som hadde et ufortjent rykte som «begravelsesblomst». Men det var før. 

Nå er nelliken blitt trendy og kul – og den er populær som juleblomst. Få den levert i miksbuketter av kraftige og duse farger.

Lag en moderne jul med nelliker  

Nellik - ung og moderne jul - Interflora

Løft juleinteriøret med nellik

Nelliken er stilren og robust – og kommer i farger som rød, burgunder, hvit, fersken og lilla. Hvilken fargetone har din jul? Knall rød? Eller vil du ha det dusere og mer minimalistisk? 

En bukett mikset med nelliker setter prikken over i-en i ditt juleinteriør. Nelliken er også perfekt sammen med andre juleblomster, som for eksempel amaryllis.

Holdbar snittblomst

Nelliken er blant de aller mest holdbare snittblomstene vi har. Så hvis du ønsker en bukett som varer lenge, er nellik et supert valg. Det er ikke uten grunn at dette er den mest populære snittblomsten i verden. 

Visste du forresten at nelliken var en hellig blomst for de gamle grekerne? Guden Zevs spiste visstnok en håndfull nellikblader hver dag. Derfor kalte grekerne blomsten for «Dianthus», som betyr gudenes blomst.

Slik tar du vare på nellikene dine 

Nelliken er blant de mest holdbare snittblomstene - Interflora

Nellik på blomsterspråket

Nelliken i seg selv står for flere ting i blomsterspråket: Arroganse, mot, ekte kjærlighet og frihet. 

Ulike farger kan imidlertid symbolisere ulike ting. En hvit nellik betyr at noen vil ha ditt vennskap, mens en rød nellik sier at noen vil ha din kjærlighet.

Og julen er jo kjærlighetens tid, så si det med nellik!

Finn ut hva du kan si med blomsterspråket