Adventspynt – her får du årets trender

Vi nordmenn elsker å pynte huset til advent. Adventsblomster og levende lys – advent er en tid for glede, forventning og hjemmekos. Men hva slags adventspynt er i trendbildet nå?

Adventsstemning hjemme med blomster interflora norge

Den stramme og minimalistiske interiørtrenden er forbi. Nå skal det handle om glede, lekenhet, nostalgi og autensitet. Vi vil ha lune og personlige hjem, og vi vil ha dype, varme farger. Denne trenden passer jo perfekt når du skal skape adventstemning hjemme!  

Personlig adventspynt 

julebukett av røde tulipaner

Rødt er «in» 

En viktig farge i 2024 er rødt. Julefargen over noen! Så la gjerne huset bugne av røde juleblomster – både buketter og forskjellige juleblomster i potte. Svibel, julestjerne, amaryllis, juleglede, tulipaner, azalea – kanskje har du en favoritt bland disse røde og vakre juleblomstene?  

Rødt er en glad farge, og nettopp «glede» er en viktig interiørtrend i den urolige tiden vi lever i. Nå handler det om å omfavne det naturlige og spre glede og varme. Det skal være lunt og koselig, og ifølge trendekspertene skal vi hente inspirasjon fra bestemor.  

adventsfat med lys og lilla pynt

Julepynt og nostalgi 

Så tenk gjerne på din barndoms jul når du pynter adventshuset. La det bugne av sjel og personlighet. Kanskje har du noen gamle engler eller nisser innerst i et kott? Og levende lys hører selvfølgelig med til advent – vi trenger å lyse opp mørketiden med lys og blomster. 

Og husk: Ting skal ikke være polert og perfekt i dag. Det er ingenting som er «feil» - du kan skape akkurat det juleinteriøret som gir glede og kos for deg!  

Miks gammelt og nytt, bland ulike typer blomster, lek deg med stilretninger og farger. Skap din egen «bestemorstil» – den kan gjerne ha noen moderne elementer.  

Skap adventsstemning 

julebukett med amaryllis fra interflora

Gi julepynt på døren 

Og kanskje har du lyst til å bidra til at noen du er glad i får et vakkert adventshus? Send en blomsterhilsen på døren til en venn eller noen i familien – og du skaper masse førjulsglede!