Løkblomstene som tåler frost

Nå er det tid for løkblomster! Se hvordan du kan nyte dem både før, under og etter påsken, og få mest mulig ut av sesongen.

Løkblomster som narciss og muscari er perfekt for våren - Interflora Norge

Løkblomster som narciss og muscari er perfekt for både påsken og våren. Nyt de første solstrålene på uteplassen med blomster og en god bok.

Når det begynner å titte mot vår

Det er fortsatt litt snø på bakken, og det nærmer seg vår og påske. For mange av oss klør det i fingrene etter å pynte utendørs etter en lang vinter. Vær dog obs på at nattefrosten fortsatt lever mange steder i landet, og da er løkblomster et godt valg!

Sett gjerne løkblomstene ut, løkblomster som påskeliljer trives godt ute på våren. Obs: Det kan allikevel være lurt å ta dem inn på natten, om vinteren ikke har villet slippe taket ennå.

påskeharer og påskeliljer fra interflora
Løkblomster som påskeliljer trives godt ute på våren - Interflora Norge
påskeliljer i kurv fra interflora Norge

Nydelige løkblomster år etter år

De aller fleste løkblomster tåler 2-3 minusgrader, og de tåler enda mer hvis de ennå ikke har begynt å vise blomster. Bor du et sted hvor våren lar vente på seg? Da kan det være en idé å glede seg over plantene utendørs på dagtid, men ta de inn på natten.  

Les også: Skap vårstemning inne med løkblomster 

Blomsterbutikker og hagesentre bugner av løkvekster til stor glede for alle som liker vårens herligheter. De egner seg godt i potter og kar, inne som ute. I tillegg er de supre å plante ut i bed etter at de er avblomstret.

Påskeliljen er flerårig - Interflora Norge

Påskeliljen er flerårig. Nyt den først inne, og deretter ute.

Disse kommer nemlig tilbake, og du kan la dem glede deg år etter år. Vi får i hvert fall aldri nok av disse vårlige underverkene!

Få mest ut av påskeliljene

Narciss, eller påskeliljer som de fleste kaller dem, er en selvskreven gjest i de fleste hjem på denne tiden av året. Den finnes både i vanlig størrelse, og i den populære miniutgaven «Tête-à-tête».  

Krukkene med påskeliljer trives best ute på trappa eller terrassen. Foretrekker du å ha dem i stuen, bør du sette dem et kjøligere sted om natten. Dette er nemlig er stor fordel for holdbarheten. For å sikre suksess med løkblomstene, bør du ta en titt på disse stelletipsene.

Løkblomster som påskeliljer trives godt ute på våren - Interflora Norge

Gled en venn! Send en påskehilsen som er like fin både inne og ute.

Viste du at påskeliljen er flerårig?

Påskeliljen er blant de tidligste plantene vi kan sette ut på våren, og en av de som tåler flere minusgrader. Avhengig av hvor du bor i dette landet, kan du forvente at de blomstrer utendørs i april-mai. Løkene er robuste, og de trives både i sol og skygge.  

Påskeliljen er flerårig, og kan gi deg vårglede i mange år fremover. Den kan altså få et langt og godt liv i hagen etter å ha gjort jobben som påskepynt inne i stuen. La planten visne, for da går næringen tilbake til løken. Deretter planter du løken ut i et bed eller kar så fort jorden er frostfri.  

Og som en ekstra bonus trenger du ikke å bekymre deg for sultne rådyr. For mens tulipanløker er rådyrenes absolutte livrett, lar de påskeliljene stå.

Løkblomster som påskeliljer trives godt ute på våren - Interflora Norge

Det gjør noe med humøret å følge løkblomstens utvikling fra dag til dag.

Den populære påskeliljen «Tête-à-tête» pynter opp til påske - Interflora Norge

Den populære påskeliljen «Tête-à-tête» pynter opp de fleste norske hjem på denne tiden av året.

Sett perleblomsten kjølig om natten

Muscari, eller perleblomst, er en annen tøffing som tåler kuldegradene godt. Den finnes i ulike blåtoner og i hvitt. Den karakteristiske, lyseblå er nok den mest vanlige. Med sine mange små blomster som sitter som små perler i en klase øverst på stilken, er den for mange selve kjennetegnet på at våren er kommet!  

Perleblomst er i likhet med påskeliljen en av de første som titter opp av jorden på våren, og en veldig populær løkblomst både inne og ute. De samme reglene gjelder her. Skal du ha den inne, er det en stor fordel om du plasserer den kjøligere på natten. Da vil du få glede av blomstringen mye lenger.

Perleblomster i potte er et sikkert vårtegn! - Interflora Norge

Perleblomster i potte er et sikkert vårtegn!

Perleblomsten er som de fleste andre løkvekster flerårig. Etter at den har lyst opp tilværelsen i en potte innendørs, kan du plante den ut så fort telen har sluppet taket.  

Løkblomsten kan plantes i bedd og krukker, men skal den stå i krukke bør du gi den godt med jord. Sørg også for at du ikke vanner dem for ofte, for da kan de rett og slett råtne. Sett gjerne potten under tak om du bor i et område med mye nedbør.

Velg en lav og kompakt løkblomst

Det kan være fristende å velge de plantene som har begynt å vise blomster, men for løkplanter som skal stå ute er det en fordel å kjøpe planter som er lave og kompakte. Planter som har stått inne i en butikk og utviklet seg, vil ofte kollapse når de kommer ut i kulden. Dette skyldes at overgangen fra innetemperatur til frost blir for stor, så snakk med en av våre blomsterdekoratører når du besøker butikken.