Pynt et påskebord med løkblomster i glass

I høytider setter vi ekstra pris på de gode måltidene. Et bord som er vakkert pyntet løfter både påskestemningen og humøret til gjestene.

Vi er veldig glade i å pynte til de ulike høytidene, og spesielt til påske. Hovedgrunnen til dette er naturligvis at blomster og planter har en så viktig plass i påsken, men det er også fordi vi får utfoldet oss kreativt. 

I påsken samles familie og venner rundt bordet, og det er derfor ekstra hyggelig at det er duket til noen gode måltider.

Denne gangen har vi laget bordpynt av vasket påskeliljeløk, og her er alt du trenger å vite for å gjøre det samme.

Les også: Pynt påskebordet med egg og brudeslør 

Dette trenger du for å pynte påskebordet

  • Påskeliljer
  • Glassvaser – tomme glass etter syltetøy, barnemat og lignende
  • Gult bånd
  • Vann
  • Saks til bånd
  • Egg til dekor
Det du trenger for å lage pynt av vaskede påskeliljer i glass

Vi bruker vasen til høyre i bildet som «vaskestasjon» for å vaske vekk jord fra løkblomstene.

Slik gjør du det

Viktig: For at det skal se pent ut i vasene på bordet, og for at de skal holde seg fine lengst mulig, må du vaske bort jord fra løkene. 

Det er smart å bruke en bøtte eller vase med vann til dette, fordi det forhindrer at du tetter sluket med blomsterjord og grums.

Påskeliljer tas ut av potten for å vaskes

1.

Start med å ta påskeliljene ut av potten de står i, og fjern jorden forsiktig. De hvite røttene bør være intakte, så her gjelder det å være litt varsom. 

Vask løkene hver for seg slik at røttene blir rene. Skift vann underveis hvis det føles nødvendig.

Røttene til påskeliljen vaskes i et vannbad

2.

Plasser de rene påskeliljeløkene i vaser, og fyll med vann slik at kun røttene blir våte. Kronen på verket denne gangen er søte sløyfer knyttet rundt vasens hals.

Vaskede påskeliljer plassert i glass

3.

Avslutningsvis plasseres vasene på bordet der du føler de passer, enten dette er på et fat eller spredd utover. Du kan pynte bordet med egg og telys for å binde det hele sammen.

Bord dekket til påske med påskeliljer i glass

4.

Skulle du ha vaser og påskeliljer til overs, kan de godt brukes til å pynte andre steder i hjemmet. For eksempel kan du lage et påskefat, eller kanskje du har en vinduskarm som trenger noe ekstra?

Fat pyntet med påskeliljer i glass

Du kan også bruke de ulike elementene til å pynte et nydelig påskefat.

Det trenger ikke være dyrt 

Å sette sammen et festlig påskebord behøver ikke å være vanskelig eller dyrt. Med noen enkle elementer kan du imponere - og det å pynte med egg, telys, rimelige løkblomster i vaskede syltetøyglass koster ikke mye, men det skaper allikevel et nydelig og minneverdig påskebord.

Se utvalget av blomster i vår nettbutikk.