Pynt bordet til Halloween

Se hvordan du kan dekke et stilfullt festbord på den skumle merkedagen.

Pynt et festbord til Halloween

Ta utgangspunkt i høstens farger og materialer når du skal dekke et bord til Halloween. Japanske lykter, nyper og gresskar er selvskrevne gjester på ethvert Halloween-bord.  

Les også: Lag en gresskarlykt til Halloween

Vårt Halloween-bord

Vi foretrekker en fremgangsmåte der vi først lager en slags ramme av hovedkomponentene, og deretter fyller mellomrommene med passende pynt. Vår bordpynt er laget som en frodig «løper» av nyper, gresskar og japanske lykter som går i hele bordets lengde.  

Innimellom har vi plassert små vaser med oransje germini i en ujevn rytme. Dette passer godt sammen med pynten i resten av huset.

Pynt et festbord til Halloween

Imponer gjestene dine med en frodig «løper», satt sammen av høstens skjønnheter.

Slik pynter du Halloween-bordet

Start med å renske nypene for blader. Dette gjør du for å unngå tørre blader når de blir liggende uten vann. Deretter plukker du av alle blader, og de fleste fruktene på de japanske lyktene. La det være igjen omtrent to-tre frukter på hver stilk. Obs! Ta vare på fruktene du plukker av, for disse kommer til nytte senere.  

Se flere tips til hvordan du kan pynte bordet i høst!

Pynt et festbord til Halloween

Japanske lykter, nyper og gresskar bidrar med naturlige høstfarger, og passer perfekt til estetikken på Halloween.

Legg et jevnt «dryss» av gresskar som en løper midt på bordet, og legg over de lange nypegrenene. Finn frem det du har av små glassvaser og fyll dem med vann. Plasser dem innimellom den andre pynten, i en ujevn rytme. Sett germini og stilkene med japanske lykter i glassvasene. Pass på at blomstene ikke er høyere enn at gjestene kan se hverandre over bordpynten.

Sett kronen på verket med levende lys

Finn frem mange telys eller kubbelys, og sett dem på bordet. Bare sørg for at det er god nok avstand mellom lysene og blomstene av hensyn til brannsikkerheten. Til slutt drysser du alle fruktene fra de japanske lyktene for å fylle ut formen på bordpynten din.

Pynt et festbord til Halloween

Et vakkert pyntegresskar skaper en morsom og innbydende kuvert.

Lag et lekent bordkort

Som en ekstra detalj kan du plassere et pyntegresskar på hver kuvert. Skriv gjerne en navnelapp som du fester med tråd til stilken, så har du et stilriktig bordkort. Alternativt kan du selvsagt nøye deg med å skrive velkommen - eller en annen hyggelig beskjed.

Bordpynt på 1-2-3

Hvis du ønsker å gjøre det enda enklere enn vi har beskrevet over, kan du la vår Høstsol ta hovedrollen. Snakk gjerne med din lokale Interflora-butikk for flere tips til borddekorasjonene.

Pynt et festbord til Halloween

Høstsol er også perfekt som en vertinnegave du kan sende før festen, så kan den brukes til borddekorasjon av vertskapet.