Singles Day – spre litt glede

Har du en venn som er singel? Vis at du bryr deg ved å sende en blomst på Singles Day.

Singles Day, eller singeldagen, er en tradisjon som kommer fra Kina. Datoen er 11. november – altså 11.11. De fire ett-tallene i datoen er ingen tilfeldighet, de symboliserer at vi har noen å stå sammen med selv om vi er én. Singels Day er en feiring og en hyllest til de som ikke lever i parforhold. Og det er mange! 

I Norge lever ca. 1.4 millioner mennesker uten en fast partner. Da er det så viktig å føle at du har venner eller familie som er glad i deg. Og hvordan kan du vise det bedre enn ved å sende en blomsterhilsen på døra? 

Singel og stolt 

Noen velger å leve alene, andre leter etter en partner. Uansett – Singels Day er en dag hvor du skal være stolt av å være singel. Tradisjonen startet blant en liten gruppe mannlige studenter på et universitet i Kina. De var ungkarer, og ville skape et motstykke til Valentines Day. For hvorfor var det bare parforhold som skulle feires med en egen dag? 

Singels Day spredde seg med rekordfart på sosiale medier – og er nå blitt en viktig dag over hele verden. Denne dagen er også forbundet med shopping. Det er faktisk blitt den største handledagen i verden, med et eldorado av Singels Day-tilbud i nettbutikkene.  

Oransje roser i en glassvase fra Interflora

Blomster på Singles Day 

Men hva slags blomster passer det å sende til en venn som er singel? Først og fremst: Gi en bukett som passer til vennens personlighet! Hva slags farger liker han eller hun? Hva slags interiørstil har den single vennen din? Du kan også ta en titt på blomsterspråket, og sende en bukett som symboliserer vennskap og glede: 

  • Oransje blomster: «Jeg er din venn»
  • Gule blomster: «Du er solen i mott liv»
  • Amaryllis: «Du er vakker»
  • Hvit nellik: «Jeg vil ha ditt vennskap» 
  • Orkidé: «Jeg beundrer deg» 
  • Kaprifolium: «Jeg vil alltid støtte deg»

Blomsterspråket 

Send gjerne en stor bukett som har noen av disse fargene eller blomstene. Da sprer du masse glede på Singles Day.