Vis omtanke med blomster

Kjenner du noen som har det vanskelig og trenger litt ekstra omtanke? En varm blomsterhilsen betyr så mye for den som får den, og viser at du virkelig bryr deg.

Alle har vi små og store nedturer i livet, og da er det så viktig å ikke føle seg alene. Å vite at noe bryr seg og viser omtanke – en nydelig blomsterbukett på døra lyser opp dagen for den som trenger det.  

Vi har tradisjon for å sende blomster når noen er i sorg etter et dødsfall, men det finnes så mange andre anledninger og grunner også, hvor du kan gjøre en forskjell for noen du er glad i.  

kjærestepar som feirer valentines day med roser

«Jeg tenker på deg» 

Kanskje har du en venn som har mistet jobben? Kanskje kjenner du noen som har vært gjennom en skilsmisse? Kanskje vet du om noen som er syk eller skadet, eller sliter psykisk? Kanskje vet du at det er årsdagen for et dødsfall eller en annen trist hendelse? Da betyr det så mye å vise omsorg med blomster. Og et kort hvor det står: «Jeg tenker på deg!».  

Blomster som sier omtanke 

Men hva slags blomster passer når du vil vise omtanke? Det er noen tradisjoner knyttet til blomster ved kondolanse, men ellers står du fritt til å tenke på hva du vil formidle med buketten. Vil du spre farger og glede? Vil du gi blomstertyper eller farger som du vet at mottakeren liker? De ulike blomstene og fargene har også en symbolsk betydning i blomsterspråket: 

  • Orange blomster: «Jeg er din venn». 
  • Sju gule roser: «Styrke og utholdenhet». 
  • Iris: Tro, håp, renhet. 
  • Kaprifolium: «Jeg vil alltid støtte deg.» 

Når noen har gått bort 

Blomster knyttet til kondolanser har tradisjonelt vært hvite og grønne, det gir en assosiasjon til fred og renhet. En bukett med langstilkede, hvite roser vil alltid være riktig. 

Gi en kondolanse  

I dag kan kondolanse-blomster like gjerne være i duse, varme og delikate farger. Du skal heller ikke være redd for å gi en fargerik bukett – kanskje er det akkurat det den etterlatte trenger. Tenk gjerne på en farge som representerer den som har gått bort. Noen velger også røde roser eller blomster i røde farger, som et symbol på kjærlighet og varme.  

Skikk og bruk ved dødsfall 

Kondolansebukett