roser og nelliker i en bukett

Blomster er den beste vertinnegaven

Høst er innetid, og vi inviterer til middagsselskap. Husk å ta med en gave til vertskapet!

I høstmånedene trekker vi inn for å kose oss. Denne høsten kan vi kun arrangere middager med våre nærkontakter, men det betyr ikke at vertskapets innsats skal gå upåaktet hen. Vis at du setter pris på invitasjonen ved å ta med en liten hilsen.

Husk å ta med en gave

I USA er det skikk og bruk at verten sender takkekort, der man takker både for vertinnegave og at du var til stede. Gjesten sender på sin side et kort som takk for gjestfriheten. Her hjemme er vi heldigvis ikke like ambisiøse, man kommer langt med en takk og en klem på vei inn døra.

Det er mye jobb å arrangere sammenkomster, og alle som har gjort det vet at det kan være både kostbart og tidkrevende. Derfor er det ekstra hyggelig at gjestene anerkjenner innsatsen, og blomstrende vertinnegaver er noe de fleste setter pris på.

Buketten Novemberlykke er satt sammen av roser, nelliker og vinterens tilbehør. Denne buketten i herlige lillatoner er perfekt når vi går inn i adventstiden
Denne kalles Harmoni, og er perfekt å sende i forkant hvis du er bedt bort i november. Er du tidlig ute kan vertskapet bruke den til å pynte bordet.

Unngå å stresse vertskapet

Det siste du vil er å stresse vertskapet, så hva med å sende blomstene på forhånd? Ingenting er vel koseligere enn en blomstrende hilsen på døren, med en hyggelig tekst hvor du takker for invitasjonen og sier at du gleder deg til kvelden. Da får vertskapet anledning til å pakke ut blomstene, og ikke minst sette dem i riktig vase i god tid før gjestene kommer.

Vi har jo alle stått litt småstressa, ikke helt ferdige med forberedelsene og hendene fulle av blomster og vin, mens man prøver å finne en passende vase. Kanskje må man også rydde unna papir og kutte stilker, samtidig som man underholder gjestene etter beste evne. Hvorfor ikke gjøre dem tjenesten i forkant?

En lekker Orkidéfantasi blir garantert satt pris på og plassert på festbordet.
Røde tulipaner er et godt valg uansett anledning.
Hva med en hjemmelaget gave til vertskapet? Du kan la deg inspirere av disse høstlyktene, og bruke oppskriften vår til å lage dem selv.

Ingen grunn til panikk

Har du glemt å sende vertinnegave? Fortvil ikke, for det er aldri for sent. Du kan sende blomstene dagen etter og takke for en hyggelig kveld.

Glemte du vertinnegave? Send blomstene i etterkant, og si takk for en hyggelig kveld.