Blomster er den beste vertinnegaven

Jul, romjul og nyttår er høytid for hygge, og vi inviterer til middagsselskaper og julefester. Husk å ta med en liten gave til vertskapet!

en rød blomsterbukett som vertinnegave

Når man er usikker på hva vertinnen har fra før, er det alltid trygt å ta med en flott blomsterbukett til bordet!

I julen trekker vi inn for å kose oss, spise god mat og møte kjente og kjære. Jul, romjul og nyttår er den høytiden med flest middagsselskaper og fester - derfor er det kjekt å få litt inspirasjon til smågaver du kan ta med til vertskapet. Vis at du setter pris på invitasjonen til et romjulsselskap eller nyttårsfest, ved å ta med en liten blomsterhilsen til middagsbordet.

Husk å ta med en gave

I USA er det skikk og bruk at verten sender takkekort, der man takker både for vertinnegave og at du var til stede. Gjesten sender på sin side et kort som takk for gjestfriheten. Her hjemme er vi heldigvis ikke like ambisiøse, man kommer langt med en takk og en klem på vei inn døra.  

Det er mye jobb å arrangere selskaper, og alle som har gjort det vet at det kan være både kostbart og tidkrevende. Derfor er det ekstra hyggelig at gjestene anerkjenner innsatsen, og blomstrende vertinnegaver er noe de fleste setter pris på.

julebukett på bordet med blomster fra interflora
en dame og en gutt som pynter til jul på kjøkkenet

Unngå å stresse vertskapet

Det siste du vil er å stresse vertskapet, så hva med å sende blomstene på forhånd? Ingenting er vel koseligere enn en blomstrende hilsen på døren, med en hyggelig tekst hvor du takker for invitasjonen og sier at du gleder deg til kvelden. Da får vertskapet anledning til å pakke ut blomstene, og ikke minst sette dem i riktig vase i god tid før gjestene kommer.  

Vi har jo alle stått litt småstressa, ikke helt ferdige med forberedelsene og hendene fulle av blomster og vin, mens man prøver å finne en passende vase. Kanskje må man også rydde unna papir og kutte stilker, samtidig som man underholder gjestene etter beste evne. Hvorfor ikke gjøre dem tjenesten i forkant?

Amaryllis og julerose
to kvinner som hilser hverandre med en blomsterbukett
diy julebukett i grønt og rødt

Hva med en hjemmelaget gave til vertskapet? Det er både koselig å lage og koselig å få!

Ingen grunn til panikk

Har du glemt å sende vertinnegave? Fortvil ikke, for det er aldri for sent. Du kan sende blomstene dagen etter og takke for en hyggelig kveld.

en kvinne som smiler med en blomsterbukett i hånda