4 lettstelte planter til studenten

Stress ned i en grønn oase mens du studerer.

4 lettstelte, grønne planter til studenten

Høst betyr studiestart, og du er kanskje en av mange unge og lovende som nå flytter inn på hybel eller et kollektiv. Gjør ditt nye hjem mye hyggeligere med litt grønnere omgivelser.

Grønne planter er godt for helsen

Det har blitt forsket mye på effekten av grønne planter, og det viser seg at de bringer med seg mye positivt. Særlig for deg som skal gjennom et hektisk studieløp. Det sies nemlig at grønne planter reduserer stress, samt øker konsentrasjon og kreativitet. Perfekt for studenten!

Det beste av alt for den travle studenten, er at de er enkle å stelle. Vi har funnet frem fire grønne favoritter, komplett med beskrivelser og stelletips.

Grønne planter stelletips interflora norge

Grønne planter skaper en koselig atmosfære i ethvert miljø.

1.

Bregnen er tilbake

Den gode, gamle bregnen fra 70-tallet har virkelig fått sin renessanse, og er noe av det mest trendy du kan ha i år. Det finnes mange ulike typer bregner du kan bruke som stueplante. Felles for dem alle er at de er glad i høy luftfuktighet. Dette gjør at de trives ekstra godt på badet. Har du tenkt å plassere bregnen et annet sted enn på badet, kan du bruke en dusjeflaske med vann og gi de en dusj så ofte du har mulighet. Unngå å plassere dem i direkte sollys, for de trives best i halvskygge. Bregner må ikke tørke ut, så sørg for at de har jevn fuktighet.

Vregner i papirkledd potte

Visste du forresten at bregner aldri blomstrer? Bregner tilhører den eldste planteslekten som finnes på jorda, og de utviklet seg lenge før planter fikk blomster og frø. Hvordan formerer de seg, da? De har faktisk et eget system, og formerer seg via sporer som finnes på undersiden av bladene.

2.

Phlebodium forbedrer luftfuktigheten

Phlebodium ‘Blue Star’ er en type bregne, og finnes i flere ulike størrelser. Den trives best uten for mye lys, og kan med fordel plasseres litt inn i rommet. Sett den gjerne på badet, for denne planten er nemlig glad i fuktighet! Planten trenger lite stell. Gi den jevnlig vann, men unngå at den står i vann over tid. Phlebodium ‘Blue Star’ forbedrer også luftfuktigheten i rommet.

lettstelte grønne planter interflora norge

Den kjølige grågrønne fargen til Phlebodium gjør at den passer godt inn i et hjem med grått/hvitt interiør.

3.

Medisinplanten Aloe vera

Aloe vera er en gammel medisinplante som bør være fast inventar i ethvert hjem. Man kan faktisk si at den er en del av førstehjelpsskrinet ditt. Saften i bladene er nemlig perfekt å bruke til å behandle insektstikk, brannskader og solbrent hud.  

Skjær av et blad, del det i to på langs og stryk på huden flere ganger i døgnet. Aloe vera vil gjerne stå på et lyst sted, men ikke i sterk sol. Den krever svært lite vann, så la den tørke godt mellom hver vanning.

Aloe vera i papirkledd potte

4.

Tropiske Calathea Rufibarba

Calathea er en stor plantefamilie med utallige varianter av planter med dekorative blad i ulike farger og mønster. Calathea Rufibarba har lange smale blader med mørk burgunder underside. Den er ikke glad i direkte sol, og som de fleste andre tropiske planter liker den fuktig klima. Varmepumpen er derfor Calatheaens største fiende, og det anbefales å plassere planten i et annet rom.  

Du kan la Calathea tørke lett mellom hver vanning. Bruk gjerne en dusjekanne for å gi plantene en frisk dusj så ofte du kan, så unngår du tørre blader.

Calathea Rufibara i papirkledd potte

Flere tips om grønne planter finner du i vårt inspirasjonsmagasin, men du kan også få tips og råd i en av våre mange butikker.