Gi juleblomstene nytt liv til våren

De kalles gjerne sesongblomster, men det er ikke dermed sagt at juleblomstene kun kan brukes i desember.

gi juleblomstene nytt liv etter våren interflora norge

Når julen er over velger mange å kaste juleblomstene på dynga. Ønsket om noe nytt forstår vi veldig godt, men visste du at mange av juleblomstene kan brukes andre steder når julefeiringen er over? 

Les også: Slik steller du tulipanene dine

Økt levetid til svibler og amaryllis

To av julens mest populære blomster, svibler og amaryllis, er løkblomster og de kan du få til å blomstre igjen. La dem visne på vanlig måte, før du setter dem i kjelleren.  

- La dem så hvile frem til våren, men gi dem litt vann et par ganger. Når snøen har takket for seg kan du plante dem ute i hagen. Når frosten er ute av bakken vil de blomstre og få nytt liv, forteller blomsterdekoratør Margit Halsen Sagvolden hos Interflora.

plante i potte ved vinduet

Selv svibler kan plantes ute til våren. Til frosten går ut av bakken, kan du nyte dem i vinduskarmen.

Den vakre julerosen

- Julerosen kan også plantes ute, men du burde vente til frosten har gått. La den stå i et kaldt rom – som soverommet eller kjelleren – til jorden er graveklar og det er litt varmere i luften, foreslår Halsen Sagvolden.  

Trikset for å ha blomstrende juleroser til jul er å sette dem inn i oktober. På grunn av varmen vil blomstene etter hvert tro at våren har kommet, og dermed vil de være i full blomst når julen ringes inn på nytt.

Julerose i keramikk potte på et hvitt bord

Julerosen har fått et skikkelig comeback i de siste årene. Sett den inn i oktober, og den blomstrer nydelig til jul.