Vårstemning i stuen med løkblomster

Nå er tiden moden for vakre perleblomster og yndige krokus!

vårfat med løkblomster i hermetikkbokser

Ute har vinteren begynt å slippe taket, og lysere dager minner oss om at våren er i anmarsj. I blomsterbutikkene bugner det av ulike løkplanter det er umulig å motstå! Vi fyller opp stuene våre med forskjellige slag, mens vi forventningsfullt følger utviklingen fra dag til dag.  

Les også: Stelletips for blomstrende orkidéer

Vakre perleblomster levert på døren av Interflora Norge

Det er enkelt å dekorere med perleblomster i en glassvase.

Sett løkblomstene kjølig om natten

Løkblomstene trives best når det er noen grader kaldere enn normal stuetemperatur. Du kan forlenge holdbarheten betraktelig hvis du er flink til å plassere de kjøligere om natten, og ellers når du ikke er hjemme.

Hvite tulipaner i potter satt i en vinduskarm

Eventyrlige, hvite tulipaner minner oss på at våren er på vei.

Blomstene som fortsetter å gi

Foruten å være pene å se på, har løkblomstene en annen veldig fin egenskap. Hvis du tar vare på løkene etter blomstring, kan du plante dem ut i hagen og se dem blomstre på nytt neste vår.

Løkvekster fra Interflora Norge på et fat.

Få et flott, vårlig uttrykk ved å surre løkene inn i mose.

Slik steller du løkblomster

Siden disse blomstene helst foretrekker litt lavere temperaturer, er det noen ting du bør tenke på når du setter dem i stuen. Her er tre tips til hvordan du får løkblomstene til å vare lengst mulig.  

1. Plasseres lyst og kjølig 

Løkene trenger lys for å utvikle knoppene, men sørg for at temperaturen ikke er for høy. Den vil nemlig utvikle seg veldig fort hvis den plasseres for varmt.  

2. Vær sparsom med vannet 

Løkene må ha litt vann for at blomstene skal kunne springe ut, men vær forsiktig. De kan gjerne tørke godt mellom hver vanning. For mye vann vil føre til at de vokser for fort, og de blir lange og hengslete. Løken kan dessuten råtne om den er for fuktig.  

3. Sett de kjøligere på natten 

Det er ikke så hyggelig å senke temperaturen i stuen, men du kan utgjøre stor forskjell ved å plassere løkplantene på et kjøligere rom på natten. Det vil være verdt bryet, for på denne måten får du glede av dem dobbelt så lenge!

Løkblomstene fortsetter som nevnt å gi, så ikke kast dem etter blomstring. Når planten har visnet og bladene har gulnet og tørket inn, plasserer du løken på et frostfritt sted. Plant den ute etter at snøen og telen har forsvunnet, så vil de glede deg med vakre blomster neste vår.