Slik steller du peoner

Sommerens vakreste blomster har kort sesong og bør nytes nå - mens de er her. Slik tar du vare på dem.

Peoner er og blir en norsk folkefavoritt i sin korte blomstringsperiode på sommeren. Den store og fargerike blomsten er forholdsvis enkel å ta vare på. Følger du våre tips kan du nyte synet av den i mange dager.  

Les også: Praktfulle peoner

Stelletips for avskårne peoner

Først og fremst må du alltid gi peonene et nytt snitt før du setter dem i vasen. Bruk en god snittekniv, mange foretrekker også tapetkniv. Snitt dem på skrå, og sett dem raskt i vann. Ligger peonene uten vann kan luften tette igjen poregangene, som igjen fører til at de mister litt av den gode sugeevnen.  

Du bør også dobbeltsjekke at vasen er helt ren. Hvis du ikke har vasket vasen ordentlig etter forrige blomsterbukett, kan nemlig bakterier tette igjen porene i stilken. I verste fall resulterer det i dårligere holdbarhet, og ikke minst lavere vannopptak.  

For å være helt sikker på at bakteriene er borte, kan du med fordel la blomstervasene stå med klor over natten. Husk å skylle vasen godt før du tar den i bruk.

Peoner i glassvase på bord

En ren vase er ekstra viktig for at blomstene skal leve lengst mulig.

Røde og rosa peoner som gave til sommerfesten - interflora norge

Peoner finnes i utallige farger og varianter, men vi er mest svake for lyserosa og røde.

Unngå blader i vasen

Peoner har mange blader på stilken. Fjern 2/3 av bladene og pass på at ingen av dem kommer i vannet. Deretter er det bare å sette blomstene i vasen med kaldt vann og holdbarhetsmiddel.  

De frodige peonene ser flotte ut overalt, men trives ekstra godt i lyse omgivelser. Som de fleste snittblomster liker de også å ha det kaldt på natten – da får de også lengre levetid.  

Peoner finnes i flere fantastiske farger. Kombiner dem gjerne for en flott fargekombinasjon. De vakre peonene er perfekt til borddekor, kutt stilkene korte og plasser dem i små vaser og glass. På en, to, tre har du et lekkert bord og gjestene kan komme!

Coral Charm peoner interflora

Peoner finnes i ulike varianter. Noen er fylte, mens andre er åpne som denne vakre Coral Charm. Den er først rosa, før den endrer farge til dus fersken.

Red Charm peoner interflora

Red Charm er navnet på denne flotte, fyldige peonen. Den har tett i tett med kronblader, og er et fantastisk skue når den står i full blomst.

Pyntet bord med vakre peoner i vase - Interflora Norge

Pynt et romantisk bord med vakre peoner.

Peoner i vase - interflora norge

Du kan også bruke peoner til å pynte opp utendørs, men blomstene bør ikke bli stående i direkte sollys. Finn et skyggefullt sted, så har du glede av dem lenger.