Slik steller du perleblomster

Med riktig stell får du glede av perleblomsten gjennom hele våren!

Slik steller du perleblomster

Perleblomst, eller Muscari som den heter på latin, er en vakker løkplante som forbindes med våren, men du finner den i blomsterbutikken allerede fra utgangen av januar. Den er mest vanlig i ulike blåtoner, men den finnes faktisk i hvitt, rosa og gult også.

Det er både enkelt og vakkert å pynte bordet med kun løkblomster. Perleblomster kan godt få hele bordet for seg selv, men de tar seg også veldig godt ut sammen med eksempelvis rutelilje eller krokus.

Klassisk, blå perleblomst fra interflora
Vårens festbord pyntet med blå perleblomster fra interflora
hvite og blå perleblomster sammen med ruteliljer fra Interflora
Perleblomst og krokus fra interflora

Perleblomster holder lenge innendørs

Sammenlignet med andre løkplanter, er perleblomsten ganske blomsterrik. Ellers er den som løkplanter flest i den forstand at den trives best utendørs. Velger du imidlertid å ha den inne, så er den en av de som blomstrer lengst og holder seg best i stuetemperatur.

Når blomstrer perleblomster utendørs?

Ute i hagen blomstrer perleblomsten først når kalenderen viser april-mai, men det betyr ikke at vi må vente så lenge med å nyte synet av dem. Perleblomsten tåler noen minusgrader, så du kan helt trygt plante dem ut i krukker mens det ennå er litt nattefrost. Dermed får du vårfølelse på trappen.

Perleblomster fra interflora plassert ute på våren

Pynt ute med perleblomster mens vi venter på våren. Disse tåler et par minusgrader, så du trenger ikke å vente helt til nattefrosten slipper taket før du setter dem ut.

Slik steller du Perleblomstene

Dette er blomster som trives aller best på litt lavere temperaturer, og derfor er det noen ting du bør tenke på før du setter dem i stuen. Her er våre beste tips:

1. Plasser den lyst og kjølig

Den trenger lys for å utvikle knoppene, men unngå at temperaturen blir for høy. Den utvikler seg nemlig veldig fort hvis den står et sted hvor det er for varmt.

2. La den tørke før vanning

Perleblomsten må naturligvis ha litt vann for at blomstene skal kunne springe ut, men la den gjerne tørke godt mellom hver vanning. For mye vann vil føre til at de vokser for fort, og de kan bli lange og slappe. Løken kan dessuten begynne å råtne hvis den er for fuktig over tid.

3. Sett den kjølig på natten

I likhet med mange andre løkplanter vil også perleblomsten vare lenger hvis den får stå et kjølig sted om natten, som i vinterhagen eller lignende. Faktisk kan dette tipset sørge for at de varer dobbelt så lenge.

Flotte perleblomster i krukke på et lite bord

Kombinasjonen mye lys og litt lav temperatur gir deg flotte perleblomster.

4. Ikke kast etter avblomstring

Hvorfor ikke la perleblomsten glede deg i mange år? Når den er ferdig avblomstret, lar du den visne ned. Dermed går næringen tilbake til løken, og du kan plante den ut i hagen før høsten kommer. Sørg bare for at løken oppbevares på et mørkt og kjølig sted i mellomtiden. Dersom den trives ekstra godt i hagen din, vil den spre seg og danne store, vakre flater av blått.

Bli medlem i Interflora+ og få fordeler