Slik steller du solsikker

Solsikker i vase er en selvfølge om sommeren, og med disse stelletipsene får du glede av dem lengst mulig.

Solsikker fra interflora

Solsikke er en gledesspreder på sensommeren. Det er ikke en gang mulig å uttale solsikke uten å forme et smil. Nå som utvalget er størst, er det også viktig å gi den nye blomsten din riktig stell.

solsikker fra interflora pynter middagsbordet

Solsikker er perfekte som bordpynt, og et naturlig samtaletema når gjestene samles rundt bordet.

1. Husk å bruke en ren vase

En helt ren vase er alfa og omega når det kommer til avskårne blomster. Sørg for at alle bakterier fra den forrige buketten er borte – bruk gjerne klor til jobben. Gamle bakterier kan nemlig tette porene i blomsterstilken, og dette kan igjen sørge for dårlig opptak av vann.

Fyll vasen med rent, lunkent vann, og tilsett holdbarhetsmiddel for snittblomster.

2. Skjær bort de fleste bladene

Bruk en ren og skarp kniv til å gi solsikkene et nytt snitt, og fjern de fleste bladene opp langs stilken. Det er nok å la ett til to blader være igjen, for de har lett for å bli slappe.

Viktig: Sett solsikkene direkte i vasen med vann etter at du har gitt den et nytt snitt. Dette forhindrer at luft tetter porene som skal trekke opp vannet.

3. Solsikkene trives på lyse steder

På tross av navnet bør ikke solsikkene stå i direkte sollys. La dem likevel stå et lyst sted, for da varer de lenger. I likhet med mange andre snittblomster kan du forlenge holdbarheten ytterligere ved å sette dem kjølig om natten.

Tips: Går solsikkens levetid mot slutten? Kutt stilken så kort at kun blomsten er igjen, og putt solsikken i et glass eller en skål. Slik legger du til enda et par dager med blomsterglede.

Forleng sommerfølelsen med solsikker i vase.

solsikke som dekorasjon fra interflora

Skal du arrangere sommerfest?