Slik tar du vare på nelliker

Vi viser deg hvordan du får de fargerike blomstene til å holde seg fine.

rosa nelliker i vase fra interflora

Nelliken er trendy og holdbar

Nellik er en vakker og undervurdert blomst som finnes i mange flotte farger, og den har kommet sterkt tilbake i trendbildet. Enda bedre er det at den holder veldig lenge i vasen! Her går vi gjennom hvordan du kan få nelliken til å holde seg fin, så lenge som mulig.

1.

Snitt nelliken mellom bladfestet

Langs nellikstilken finner du små ledd der bladene sitter. Snitter du mellom leddene vil nelliken drikke vann enda lettere, og dermed holde seg lenger. Bruk gjerne lange snitt.

nelliker i vase fra interflora

2.

Bruk kaldt vann

Nelliken er en svært holdbar blomst. Fyller du en ren vase med kaldt vann og holdbarhetsmiddel, kan du glede deg over nellikene i flere uker.  

Du kan med fordel bytte vann en gang i uken. Tilfør gjerne holdbarhetsmiddel da også.

Nærbilde av en fargerik nellik bukett

3.

Ikke sett nelliken i direkte sollys

De færreste snittblomster liker å stå midt i sollys eller i trekk. Det gjør heller ikke nelliken. Du bør heller ikke plassere dem i nærheten av en fruktskål.  

Les også: Nellikens historie

nelliker i vase fra interflora

4.

Få nelliken til å blomstre

Vil du få nellikene til å blomstre raskere? Brett forsiktig ut knoppene, så kommer de frem enda tidligere. Når nelliken blomstrer er de et flott skue, spesielt hvis du setter flere sammen i en vase.

Nelliker fordelt i flere vaser

5.

Kutt stilken kortere

Når du har hatt dem en stund, kan du gi dem litt ekstra levetid ved å kutte stilken kortere og sette dem i små vaser. Da pynter de opp hjemme i noen dager til.

nelliker i vase fra interflora
Bli medlem i Interflora+ og få fordeler