Snitt rosene riktig
Få gleden av en rosebukett til å vare enda lenger med disse stelletipsene.
Rosen er blomsterverdenens kanskje mest allsidige blomst. Den kommer i et stort antall farger, er tilgjengelig året rundt og er en passende blomst å gi til absolutt alle anledninger. Hvem blir vel ikke glad for en frisk og delikat bukett med roser?
Ved å snitte rosene riktig øker du levetiden, og kan nyte synet av dem i en stund til.
Slik snitter du rosene
1.
Ta først bort de nederste bladene på stilken. Det skal ikke komme blader i vannet, da det vil skape bakterievekst – som ikke er bra for holdbarheten.
2.
Snitt rosene på skrå, med en ren og skarp kniv. Vi anbefaler en tapetkniv. Snittet skal være lett skrått, og på cirka 2-5 centimeter. Hold snittet rent.
3.
Sørg for at vasen er helt ren. Bakterier i vannet begrenser holdbarheten med mange dager. Den beste måten å få vasen helt ren er å la den stå med klor i vannet i noen timer.
5.
Sett rosene i vasen, og nytt synet!
Øk holdbarheten på rosene med enkle grep
Hvis du har snittet rosene riktig, har du glede av dem i mange dager. Fremdeles er det noe du kan gjøre for å øke holdbarheten. Vi anbefaler kundene våre å sette rosene kjøligere på natten, slik at de lever enda lenger.
Skulle de etter hvert bli slappe i blomsten, kan du også kutte stilken kort. Ved å deretter sette de kjølig i noen timer, kan de pynte opp rommet i enda noen dager til.
Roser i vakre farger
Rødt og pastell
Fargerike roser