Gi glede med oransje roser!

Vil du spre litt entusiasme og glede til noen du er glad i? Da er det fint å gi oransje roser – gjerne i en bukett med matchende farger.

Helt siden antikkens Hellas har rosen blitt kalt blomstenes dronning. De er høyreiste, vakre og veldig holdbare hvis de får riktig stell. Stilkroser finnes i et stort spekter av fargenyanser, fra hvitt og sart til friske knallfarger, som oransje.   

Se våre vakre rosebuketter  

Oransje roser vokser ikke naturlig i naturen, men er en hybrid som er skapt ved å krysse røde og gule roser. En bukett med roser i oransjetoner vil friske opp ethvert interiør, og gi liv og energi til hjemmet. Derfor er dette en perfekt blomstergave til noen du vil spre litt glede for! 

Oransje roser betyr lidenskap og energi 

Rosen er en så gammel og viktig blomst at den har fått sitt eget rosespråk, hvor både fargen og antallet roser har en symbolsk betydning. Oransje roser symboliserer entusiasme, energi, ny begynnelse og lidenskap. 

Det finnes mange anledninger hvor det er perfekt å gi roser i oransjetoner. Kanskje du vil spre litt glede til noen som har det vanskelig? Eller kanskje du vil feire noen? Siden oransje roser symboliserer ny begynnelse, er de også en fin gave til noen som nettopp har fått barn.  

Hvordan ta vare på rosebuketten? 

Roser holder seg lenge hvis de får riktig stell. Sett dem i en stor, rund vase med kaldt vann, altså ikke varmt vann. Fyll vasen slik at halvparten av stilken er dekket med vann, og skift vannet annenhver dag. Pass også på at rosene ikke står rett ved en varmekilde, eller at de får for store temperatursvingninger. De holder seg lenger hvis du setter dem på et kaldt sted om natten. 

Mer om stell av roser