Dekk et blomstrende bord til St. Hans

Bruk sommerens blomster til å dekke et vakkert festbord.

Sommeren er full av gode anledninger til å samle familie og venner til en hyggelig middag, og hva er vel da bedre enn å pynte med sesongens blomster? Vi har derfor laget en guide som viser hvordan du kan dekorere bordet, samtidig som du får et minikurs i blomsterbinding.

Dette trenger du for å dekke bordet

  • En miks av blomster i fine sommerfarger
    • Gjerne også i ulike former og størrelser
  • Et utvalg av vaser
  • Hampetau
  • Kniv og saks

Slik går du frem

1. Start med å klargjøre blomstene ved å fjerne bladene, og del forgreinede stilker slik at de blir mindre. Legg deretter én og én blomst i hånden. Stilkene skal danne en spiral når de legges i samme retning.

2. Når du er fornøyd med bukettens størrelse, skråsnitter du stilkene i passe høyde til vasen. Finn så frem hampetauet og bind det rundt buketten slik at blomstene holder seg på plass.

3. Fyll vasen med vann, og sett i buketten du har laget. Nå går veien videre til neste bukett, og det fortsetter slik til du har buketter i alle vasene. Lek deg gjerne med ulike størrelser og høyder.

4. Plasser de nydelige bukettene du har laget utover bordet, så er du klar for å ta imot gjestene til både sankthans og andre sommerfester.

Husk generelle «regler» for borddekking: Pynten ikke bør ikke hindre øyekontakt mellom gjestene, og det må være plass til eventuell mat som skal stå på bordet.