Høstbord dekket med georginer

Dekk høstens flotteste bord

Sett stemningen med høstblomster i vakre farger.

Det er mange anledninger til å samle venner og familie rundt et godt måltid, enten dere foretrekker fårikållag, krabbefester eller en viltaften. Like viktig som maten er bordpynten, og naturligvis spiller blomster en viktig rolle her. Man blir jo gjerne sittende lenge ved bordet når det er høst og innetid.

Gjør det enklere for deg selv med en borddekorasjon laget av profesjonelle blomsterdekoratører. Gjør det enklere for deg selv med en borddekorasjon laget av profesjonelle blomsterdekoratører.
Disse kalles «Smak av høst», og finnes i nettbutikken i en begrenset periode om høsten. Disse kalles «Smak av høst», og finnes i nettbutikken i en begrenset periode om høsten.

Pynt bordet med høstens blomster og materialer

Det er mye som skal planlegges når man har invitert til hyggelig lag, men du kan spare deg mye hodebry ved å ta utgangspunkt i årstidens blomster og materialer. Lyng, strå og gresskar er sammen med høstfargede blader og bær perfekt bordpynt.

Her har vi brukt tre Calluna-planter, fjernet jordklumpen på hver av dem og lagt lyngen rett på bordet sammen med gresskar. Her har vi brukt tre Calluna-planter, fjernet jordklumpen på hver av dem og lagt lyngen rett på bordet sammen med gresskar.
Bruk gjerne lyng som en del av bordkortene. Bruk gjerne lyng som en del av bordkortene.

Blomstrende bord med krysantemum

Du som er mer glad i blomster enn lyng, kan velge krysantemum i alle høstens farger. For et enda mer fargerikt og sprudlende bord kan du bruke en av våre favoritter, Dahlia. Den vakre blomsten er også kjent som georginer på norsk. Den er uansett en av høstens virkelige skatter.

Skap et blomstrende høstbord med krysantemum i varme farger. Skap et blomstrende høstbord med krysantemum i varme farger.
Kuverten er enkelt pyntet, mens bordet nærmest bader i høstblader, krysantemum, rognebær, gresskar, korn og strå. Kuverten er enkelt pyntet, mens bordet nærmest bader i høstblader, krysantemum, rognebær, gresskar, korn og strå.
Gledessprederen Dahlia er både vakker og morsom å se på. Gledessprederen Dahlia er både vakker og morsom å se på.
Man føler seg ekstra velkommen med en Dahlia på kuverten. Man føler seg ekstra velkommen med en Dahlia på kuverten.

Personlig pynt blir ofte det beste

Borddekkingen skal sette stemningen for kvelden, men det skal også være gøy for deg som pynter. Følg din egen smak og stil, og finn frem det du har av vaser i skuffer og skap. Det gir et annerledes og personlig bord som gjestene vil huske lenge.

Finnes det regler for dekking av bord?

Det eneste du egentlig trenger å være bevisst på, er at gjestene kan holde øyekontakt over bordpynten. Sett deg gjerne ned og se hvordan det fungerer underveis i borddekkingen, så kommer det til å bli veldig bra.

Her har vi brukt krysantemum i tidsriktige farger kombinert med strå og lyng. Siden det er høst, har vi naturligvis også pyntet med levende lys. Her har vi brukt krysantemum i tidsriktige farger kombinert med strå og lyng. Siden det er høst, har vi naturligvis også pyntet med levende lys.
Pynter du høyt bør det være luftig nok til at man fortsatt kan se hverandre i øynene. Her har vi brukt strå, gresskar og eucalyptus, som sammen gir et dempet uttrykk med sine kjølige farger. Pynter du høyt bør det være luftig nok til at man fortsatt kan se hverandre i øynene. Her har vi brukt strå, gresskar og eucalyptus, som sammen gir et dempet uttrykk med sine kjølige farger.

Husk gave til vertskapet

Det er naturligvis ingen tvang å ha med blomster til vertskapet, men det er hyggelig å få en anerkjennelse for arbeidet man har lagt ned ved å invitere til selskap. Det er imidlertid ofte mye som skjer idet gjestene kommer, så det kan være lurt å sende gaven i forkant.

Ved å sende gaven i forkant får vertskapet også tid til å bruke den som en del av kveldens pynt. Ved å sende gaven i forkant får vertskapet også tid til å bruke den som en del av kveldens pynt.