Det lille ekstra til bryllupet interflora norge

Det lille ekstra til bryllupet

På den store dagen er det ikke bare bruden som skal skinne. Hvem av de andre i brudefølget bør pynte seg med blomster?

Brudebuketten er ofte det som får mest oppmerksomhet. Men hva med brudgommen, forloverne og resten av brudefølget?

Les også: Et helhetlig bryllup

Corsage til de dresskledde

Brudgommen, de mannlige forloverne og eventuelt brudesvenner bør også pynte seg litt ekstra. De fleste bruker en corsage – også kjent som en knapphullsblomst – på venstre jakkeslag.

Fra gammelt av skulle knapphullsblomsten være en hvit nellik, men i dag er det også vanlig å bruke blomster som matcher brudebuketten. Pass på at den sitter godt, så den ikke tipper fremover.

Bestill corsage hos din lokale Interflora-forhandler eller i nettbutikken

Ofte lages knappehullsblomsten med et utvalg av blomster som matcher brudebuketten. Ofte lages knappehullsblomsten med et utvalg av blomster som matcher brudebuketten.
Fra gammelt av skulle brudgommen ha en hvit nellik i jakkeslaget. Fra gammelt av skulle brudgommen ha en hvit nellik i jakkeslaget.

Husk at det ofte blir en del klemming på kirketrappen, og det kan ofte gå hardt utover knapphullsblomsten. Dersom fotograferingen skal skje etter vielsen er det derfor et godt tips å bestille en ekstra knapphullsblomst, så man har en i reserve.

Brudens far har også ofte en corsage, spesielt i de tilfeller hvor han følger datteren til alteret. Dersom du gifter deg i bunad eller uniform skal du imidlertid ikke ha knapphullsblomst.

Skap et moderne og tøft uttrykk med Calla i grønt og hvitt. Skap et moderne og tøft uttrykk med Calla i grønt og hvitt.
En stor blomst med klar form gir et enkelt og flott uttrykk. En stor blomst med klar form gir et enkelt og flott uttrykk.

Brudepiker og brudesvenner

Mange småjenter drømmer lenge om å være brudepike. De gleder seg til å pynte seg med blomster, og ikke minst å få oppgaven som ringbærer eller blomsterpike på den store dagen.

Brudepikene har oftest en liten bukett satt sammen av de samme blomstene man finner i brudebuketten, og blomster i håret. Det kan være en hårkrans, eller bare enkle, små blomster – alt etter hvilket utrykk man ønsker.

For små brudepiker og brudesvenner er det stor stas å bære blomster på vigselsdagen. For små brudepiker og brudesvenner er det stor stas å bære blomster på vigselsdagen.
Brudepikene har fått hårkrans og en yndig bukett satt sammen av de samme blomstene som er i brudebuketten. Brudepikene har fått hårkrans og en yndig bukett satt sammen av de samme blomstene som er i brudebuketten.
Å få være brudepike er mange småjenters store drøm! Å få være brudepike er mange småjenters store drøm!
Til de aller minste anbefales hårpynt som sitter godt fast. Til de aller minste anbefales hårpynt som sitter godt fast.
Sommerlige hårkranser til de minste. Sommerlige hårkranser til de minste.
Yndige, hvite buketter er flott til brudepikene. Yndige, hvite buketter er flott til brudepikene.

Noen velger også at brudepikene går foran med en kurv fylt med roseblader. De strøs deretter langs kirkegulvet. Husk imidlertid at dette må avklares i forkant med kirken eller stedet dere skal vies.

Brudesvenner har gjerne en liten knapphullsblomst tilpasset barnets alder. De kan også ha en svennestav som er dekorert med blomster som matcher brudebuketten.

Brudesvennene synes det er stas å gå med en svennestav på den store dagen. Brudesvennene synes det er stas å gå med en svennestav på den store dagen.
En knapphullsblomst er fint uansett hvor gammel brudesvennen er. En knapphullsblomst er fint uansett hvor gammel brudesvennen er.

Kvinnelig forlover og brudens mor

Gjør ekstra stas på brudens mor og kvinnelige forlover med et armbånd, blomstrende smykke eller en vakker blomstrende hårpynt.

Her er det viktig å vite hvilket antrekk hun skal ha på seg for å kunne skape en god helhet.

Overrask din forlover med vakker, blomstrende hårpynt som matcher brudebuketten din! Overrask din forlover med vakker, blomstrende hårpynt som matcher brudebuketten din!
Et blomstrende smykke setter prikken over i-en på festantrekket.
Et blomstrende smykke setter prikken over i-en på festantrekket.

Et lite tips til bruden

Bestill et blomstrende smykke eller armbånd som du kan ha på deg når du har lagt fra deg buketten og går til bords. Da er du pyntet med blomster hele kvelden gjennom, og blir garantert et blikkfang for resten av gjestene.

Ønsker du blomsterdekorasjoner eller hårpynt på den store dagen? Ta kontakt med din lokale Interflora-forhandler eller bestill i nettbutikken.