DIY: Klassisk bordpynt til selskapet

Verdens enkleste bordpynt er både sart og høytidelig.

Ønsker du tips til vakker bordpynt, som imponerer gjestene? Vi har allerede sett på personlige, rustikke og frodige festbord, mens denne gangen er det enkelt og klassisk på bordet.

Du trenger

Viktig: Oasisblokken trenger vann, så start med å legge den i et vannbad. La den ligge til den synker av seg selv – det tar kun noen få minutter.

Riktig behandling av hortensia

Først og fremst er det viktig å velge hortensia av god kvalitet. Fjern alle bladene, kutt stilkene til 10 cm og la blomstene stå i vann på et kjølig sted minimum i 24 timer før de skal brukes i dekorasjonen. Dette gjør vi for at de skal trekke så mye vann som mulig, og dermed gi blomstene de beste forutsetninger for å holde seg fine.

1. Snitt det grønne, og dekk skålens kant ved å stikke det grønne inn i oasisen. Lag dekorasjonen så lang du ønsker ved å trekke det grønne i lengderetningen.

Merk: Tilpass størrelsen til bordet du skal dekorere. Har du eksempelvis et smalt bord, bør dekorasjonen også være smal på sidene.

2. Hodet til hortensiaen er omfangsrikt, så det kan være lurt å dele det opp i mindre klaser. På denne måten er det også enklere å justere mengden og uttrykket på borddekorasjonen.

3. Skråsnitt hortensiastilken før du stikker den inn i oasisen.

4. Når all oasisen er dekket av hortensia og grønt, er montering av lysholderne neste steg. Sørg for at de sitter godt, for vi bruker levende lys. Selve lysene skal også sitte trygt og godt i holderne, og da er lysputer av stearin eller sølvpapir veldig godt egnet.

Husk å etterfylle vann i skålen hver dag, så har du borddekorasjon også i tiden etter selskapet.