DIY: Lag bordpynt av kreppapir

Vi viser deg hvordan du enkelt og raskt kan pynte et vakkert bord til konfirmasjonsfesten!

Tidligere har vi vist dere hvordan man kan pynte festbordet med spraymalte brusbokser, kuler av lyng eller solsikker. Man trenger faktisk ikke å bruke masse tid eller krefter for å få et vakkert og uttrykksfullt bord til konfirmasjonsfesten. Her viser vi en rask og flott måte å pynte bordet på – med blikkbokser og kreppapir!

Legg frem alt du trenger klart på bordet, så går det enda raskere når du først er i gang! Legg frem alt du trenger klart på bordet, så går det enda raskere når du først er i gang!

Du trenger:

  • Assorterte blomster
  • Kreppapir i ulike farger
  • Hermetikkbokser
  • Hamptau eller hyssing
  • Kniv og saks

Slik gjør du:

Start ganske enkelt med å tilpasse og klippe kreppapiret slik at det blir går en runde rundt hver blikkboks. Overlapp gjerne papiret litt, slik at det ikke blir en glipe. Surr deretter tråden rundt boksen, og fest godt.

Klipp papiret litt lenger enn boksen, så den overlapper. Da unngår du å se blikkboksen under. Klipp papiret litt lenger enn boksen, så den overlapper. Da unngår du å se blikkboksen under.

Når du har laget alle boksene klare, er det fritt frem med hvordan du ønsker å dekorere festbordet. Kanskje du vil plassere dem i en klynge på midten, i mindre grupper eller spre dem jevnt utover?

Prøv deg gjerne frem til du finner uttrykket du ser etter. Fyll alle boksene med vann til blomstene.

Plasser vasene slik du ønsker dem utover bordet - enten i klaser eller spredd jevnt utover Plasser vasene slik du ønsker dem utover bordet - enten i klaser eller spredd jevnt utover

Nå kan du dekorere med akkurat de blomstene du liker! Snitt dem på skrå med en ren kniv, og tilpass stilken til passe lengde.

Pass på at blomstene ikke er høyere enn at gjestene kan se hverandre i øynene når de sitter til bords.

Dekorer med favorittblomstene dine, og plukk gjerne opp farger fra kreppapiret du bruker! Dekorer med favorittblomstene dine, og plukk gjerne opp farger fra kreppapiret du bruker!
Pynt gjerne bordet med masse tente lys og lykter! Bare vær obs på at det ikke står for tett inntil, eller under noe brennbart! Pynt gjerne bordet med masse tente lys og lykter! Bare vær obs på at det ikke står for tett inntil, eller under noe brennbart!

Husk at du også fint kan dekke bordet dagen før selskapet, for å spare litt tid på selve dagen.