DIY: Lag en hårkrans til 17. mai

Så enkelt får du et blomstrende hår på nasjonaldagen.

Alle pynter seg på den store dagen, og en blomsterkrans i håret er kronen på verket. Se hvordan den kan lages.

Dette trenger du til hårkransen

  • Røde grennellik
  • Rød hodenellik
  • Tanacetum kamille (ligner margeritt)
  • Noe grønt, som eksempelvis ruskus
  • Grønn ståltråd
  • Blomstertape
  • Myrtetråd
  • Bånd til å knytte kransen bak hodet – gjerne nasjonalbånd
  • Saks til bånd og blomster

Slik lager du hårkransen

1. Tvinn to ståltråder til passe lengde. Denne hårkransen trenger ikke å gå rundt hele hodet, så omtrent 35-40 cm er vanlig. Surr blomstertapen rundt ståltråden mens du drar litt i tapen, for da fester den seg godt. Lag små løkker i endene av ståltråden.

2. Klipp opp materialene du skal bruke i kortere lengder – 3-4 cm bør holde. Husk å snitte blomstene og la de trekk vann i forkant, for det øker holdbarheten på blomstene.

3. Fest myrtetråden ved løkken i den ene enden. Legg på de første materialene, og fest med myrtetråden. Fortsett til du kommer til midten av ståltråden, hvor du fester myrtetråden og klipper den av.

Fest myrtetråden i løkken i den andre enden, og gjenta prosessen. Knyt den fast når du kommer til midten, og klipp den av.

4. Bruk ståltråd i overgangen på midten, og fest en nellik på denne. Pass på at blomstene er på samme side av ståltråden, slik at du får kransens «bakside» inn mot håret.

5. Til slutt former du ståltråden til en bue, og fester bånd i de to løkkene. Da er det klart for å plassere hårkransen på hodet, og knyte båndet bak.

Slik holder du hårkransen frisk og fin

Blomster er ferskvare, og de trenger vann for å holde seg fine. Bruk en sprayflaske eller lignende og dusj kransen, pakk den i en plastpose og oppbevar den på et kjølig sted frem til du skal pynte deg.

Kransen knyter du enkelt bak hodet. Kransen knyter du enkelt bak hodet.
Nelliken i front av kransen er selve «kronjuvelen», og gir hodepynten et uttrykk som er 17. mai verdig. Nelliken i front av kransen er selve «kronjuvelen», og gir hodepynten et uttrykk som er 17. mai verdig.

Skal du møte en god venninne eller en kjær søster på 17. mai? De kommer garantert til å sette pris på at du har med en ekstra hårkrans, og gjerne en som matcher din.