Vakkert pyntet bord til høstfest

DIY: Lag en løper av lønneblader

Dekk bordet med vakker og fargerik pynt som imponerer gjestene.

Høsten er en tid som byr på mange anledninger til å invitere til middag eller fest. Når kveldene er kjølige og mørke er det ekstra hyggelig å invitere til selskap. By til fest med et vakkert dekket bord, en god middag og levende lys!

 

Skap høststemning med blader på bordet

Bordpynt trenger ikke å være så dyrt eller komplisert. Du kommer veldig langt med det naturen selv har å by på! Borddekking skal først og fremst være en hyggelig oppgave, så her gjelder det å ha litt god tid. Da slipper du å stresse rett før gjestene kommer.

Pynt bordet til selskap og fest ved å bruke høstens vakre farger Pynt bordet til selskap og fest ved å bruke høstens vakre farger

Du trenger:

  • Lønneblader, velg gjerne blader som har flotte høstfarger
  • Assorterte blomster, som f.eks nellik, flamingoblomst, nyper og strå
  • Vase
  • Tannpirkere
  • Kniv
Velg gjerne litt spesielle blomster og grener som gjør litt ut av seg på festbordet. Velg gjerne litt spesielle blomster og grener som gjør litt ut av seg på festbordet.

Slik lager du en løper av lønneblader:

1. Ta et lønneblad og hold det i hånden. Deretter tar du et nytt blad, og plasserer det noen centimeter lenger ned fra det andre bladet.

Tenk at du skal sy bladene sammen, som om du skulle ha brukt nål og tråd. Tenk at du skal sy bladene sammen, som om du skulle ha brukt nål og tråd.

2. Fest bladene i hverandre med en tannpirker. Tenk at du skal sy dem sammen i hverandre. Jobb på denne måten, både i bredden og i lengden. Dette gjør du helt til du har oppnådd den størrelsen du ønsker på løperen.

Lag løperen så bred eller lang som du selv ønsker, tilpass den gjerne til bordet ditt. Lag løperen så bred eller lang som du selv ønsker, tilpass den gjerne til bordet ditt.

3. Når du er ferdig med å feste sammen bladene, er du klar til å legge din nye løper på bordet.

Imponer gjestene med en flott bukett på bordet. Dander blomstene gjerne asymmetrisk - det skaper litt mer spenning og dramatikk i uttykket! Imponer gjestene med en flott bukett på bordet. Dander blomstene gjerne asymmetrisk - det skaper litt mer spenning og dramatikk i uttykket!

4. Lag en bukett av de assorterte blomstene, og sett dem i en vase med vann. Buketten plasserer du på løperen som et vakkert blikkfang.

 

Tips: Om du ønsker å lage lønneduken dagen før selskapet, er det veldig viktig å dusje den godt med vann, pakke den tett inn i plastfolie og sette den kjølig (f.eks utendørs.)

 

Slipp fantasien løs når du pynter til fest

Når du pynter festbordet kan du gjerne prøve deg frem med ulike blomster, strå, farger eller sammensetninger. Kanskje kreativiteten din tar festbordet til nye høyder? Spør gjerne en av våre dyktige blomsterdekoratører om gode tips og råd, i din lokale Interflora-butikk.