DIY: Lag en vakker dørkrans av høstblomster

Skap en flott og naturlig høstkrans, ved å kombinere lyng og eukalyptus.

Når høsten kommer sigende med mørke kvelder og kjøligere vær er det tid for innekos. Hent inspirasjon fra årstidens vakre varme farger, og velg blomster som er i sesong. Vi viser deg hvordan du enkelt kan lage en nydelig, hjemmelaget høstkrans som kan pryde inngangsdøren din.

Slik gjør du

Du trenger ikke så mye for å lage en fin dørkrans. Du må ha:

  • Ulike sorter av lyng, eukalyptus og strå
  • Ring av ståltråd eller lignende
  • Vikletråd
  • Silkebånd eller annet bånd til sløyfe
  • Saks

1. Begynn med å legge frem alt du trenger på et bord. Klipp opp alle blomstene du skal bruke, i ca.4-6 cm lange biter.

2. Fest vikletråden til kranseringen, slik at den sitter godt når du skal begynne å feste blomstene. Legg på et knippe med blomster på kranseringen, og surr tråden rundt blomstene. Fortsett med samme prosedyre til du nesten har kommet helt rundt. Husk å legge blomstene tett nok, så ringen og vikletråden ikke synes.

3. Avslutningen er litt utfordrende, da man mot slutten ønsker en glidende overgang. Løft opp de første blomstene du la på, slik at du skjuler stilkene til de siste blomstene du legger på. Klipp tråden, og fest godt til kransen ved å «sy» den fast.

4. Fest et pyntebånd i kransen og knyt en sløyfe. Kransen er nå klar til å henges på døra og pryde ditt inngangsparti!

Tips: Benytt deg gjerne av naturens skatter som tørker fint, eksempelvis geitrams og strå. Lager du kransen på begge sider er den også vakker å henge opp i et vindu!