DIY: Lag en engel til allehelgen

Søndag 7. november markerer vi allehelgensdag. Se hvordan du kan lage en flott engel helt på egen hånd.

Allehelgen handler om å hedre minnet til våre kjære. Kirken markerte opprinnelig denne dagen på 1. november, men i senere tid har markeringen blitt lagt til den første søndagen i november.

På denne dagen gjør vi litt ekstra ut av pynting av gravstedet. I tillegg til å tenne lys, kan du bruke pynt som minner deg om den som har gått bort. Kanskje du også kan lage pynten selv?

Les også: Slik oppsto allehelgensdag

En hjemmelaget engel er personlig pynt, noe som passer veldig bra på allehelgensdag. En hjemmelaget engel er personlig pynt, noe som passer veldig bra på allehelgensdag.

Hva trenger du for å lage en engel?

Listen med ingredienser består i hovedsak av planter, ståltråd og en oasiskjegle, og for å lage vår engel har vi brukt følgende:

 • 3 planter sølvtråd
 • 1 plante lyng
 • Noen strå til dekor
 • 1 oasiskjegle som er kroppen (kan også bruke mose)
 • ¼ Buljongtråd til glorie
 • Myrtetråd
 • Blomsterpinne
 • Grønn ståltråd
 • Saks til grener og ståltråd
Oasiskjeglen er veldig praktisk å bruke til kroppen, men du kan også lage en form av mose og bruke samme fremgangsmåte. Oasiskjeglen er veldig praktisk å bruke til kroppen, men du kan også lage en form av mose og bruke samme fremgangsmåte.

Slik lager du engelen

Fremgangsmåten er egentlig veldig enkel. Det viktigste er å holde tungen rett i munnen, samt forsikre deg om at engelen blir robust nok til å tåle det norske høstværet.

 1. Lag en kjole av sølvtråd ved å klippe opp planten og vikle den fast i kjeglen med myrtetråden. Start i den tykkeste enden av kjeglen. Her kan du også dekorere med litt lyng for å gi kjolen mønster eller for å få ulike fargetoner.
 2. Engelens hode består av en ball av planten sølvtråd. Denne former du i hånden, og sørger for at den sitter godt sammen ved å vikle myrtetråd rundt. Hodet kan godt ha en litt fast form.
 3. Glorien lager du ved å tre buljongtråd rundt den grønne ståltråden. Stikk ståltråden ned i hodet, og la den fortsette ned i kroppen.
 4. Fest hodet skikkelig ved å stikke en blomsterpinne gjennom kroppen og opp i hodet.
 5. Lag englevingene av lyng og strå som du stikker inn i oasiskjeglen. Her kan du godt bruke litt superlim for at materialene virkelig skal sitte på plass.
Start med å vikle materialet rundt det som skal bli kroppen. Pass på at du dekker godt, og at du surrer hardt nok til at det blir sittende i vær og vind. Start med å vikle materialet rundt det som skal bli kroppen. Pass på at du dekker godt, og at du surrer hardt nok til at det blir sittende i vær og vind.
Ståltråden hjelper glorien med å bevare formen. Ståltråden hjelper glorien med å bevare formen.
Vingene lager du ved hjelp av lyng som du stikker inn i kroppen på hver side, og med glorien på plass har du en ekte engel. Sørg for at den sitter godt ved å ha lang nok ståltråd som kan stikkes helt ned i kroppen. Vingene lager du ved hjelp av lyng som du stikker inn i kroppen på hver side, og med glorien på plass har du en ekte engel. Sørg for at den sitter godt ved å ha lang nok ståltråd som kan stikkes helt ned i kroppen.

Skal engelen settes på graven?

Siden det er allehelgen, er det sannsynlig at du skal bruke engelen til å pynte opp en grav. Det kan i så fall være smart å ta med et par blomsterpinner, slik at du enkelt kan feste engelen til bakken. Dermed står den støtt uansett vær.

Vær gjerne ute i god tid med forberedelsene av pynting, og spør gjerne i din nærmeste Interflora-butikk hvis du trenger flere tips.