DIY: Lag et fat med peoner og brusbokser

Skap unik og spennende pynt til sommerblomstene.

Det føles alltid litt ekstra godt å vise frem noe man har laget selv. Dessuten er det fint å vite at det ikke finnes maken noe annet sted, for din kreasjon er unik. Med det i bakhodet har vi lyst til å vise deg hvordan du enkelt kan gjøre tomgods om til noe som fortjener hedersplassen i rommet.  

Se utvalget av peoner i nettbutikken.

Slik gjør du

Finn frem noen tomme brusbokser, og skyll dem godt innvendig. Bruk gjerne litt ulike størrelser for å få et mer spennende uttrykk.

Du trenger peoner, et fat, spraymaling, brusbokser og en kniv.

OBS! Husk å lese anvisningene på spraymalingen.

Bruk hendene dine eller en hammer til å bulke brusboksene litt. Det er viktig at du gjør dette før du spraymaler, så unngår du å skade malingen.

spraymaling av brusboksene i ønsket farge

Husk at spraymalingen rekker langt, så det er viktig å dekke til området der du står og jobber. Spray boksene i ønsket farge.

Velger du samme farge på alle får du et stilrent uttrykk, mens ulike fargetoner er mer lekent. Alt er lov, og det er du som bestemmer.  

Plasser boksene på et fat, eller bare i en gruppe på bordet. Fyll de med vann og deretter peoner i flotte farger. Les våre stelletips for å gi peonene den beste mulige behandlingen.

Stell peonene som vanlig; fjern blader og skråkutt stilken

Fjern mesteparten av bladene, og kutt stilkene skrått med en skarp kniv.

Et fat dekket med unike vaser og flotte peoner.

Nyt synet av det du har skapt.

Pynt som du vil med peoner

Du er naturligvis ikke bundet til å plassere boksene på et fat. Kanskje du venter gjester i sommer? Disse boksene kan også brukes som vaser i sommerens borddekor. Gi fantasien fritt spillerom, for da blir det finest.

Rosa peoner i grønn vase

Alt kler peoner

Peoner ute i en glassvase

Sommerens peoner

Peoner kuttet og satt i små vaser

Pynt til sommerfesten

Se utvalget av sommerens vakre peoner i nettbutikken, eller besøk din lokale Interflora-butikk.