DIY: Så enkelt lager du en hårkrans

Få sommerfølelsen med en hjemmelaget hårkrans.

Sommeren er allerede godt i gang, og med den følger lette klær, brede smil og blomster – gjerne i håret. Det er veldig enkelt å lage din egen blomsterkrans, i hvert fall hvis du følger vår oppskrift.

Les også: Blomsterkranser i ulike stiler

Dette trenger du:

  • Ståltråd
  • Blomstertape
  • Myrtetråd
  • Saks
  • Assorterte grønne materialer, gjerne med ulik form og grønnfarge
Våre grønne materialer er Alchemilla, Thlaspi, Panikum, Chasmantium og Ruscus. Våre grønne materialer er Alchemilla, Thlaspi, Panikum, Chasmantium og Ruscus.

Slik gjør du det

1. Tvinn ståltråden sammen til passe lengde, som er litt lenger enn hodets omkrets. Surr blomstertape rundt ståltråden mens du drar litt i tapen. Da fester den seg godt.

Lag en løkke i den ene enden av ståltråden, for den skal du bruke til å «låse» kransen til slutt.

Løkken i enden vil vise seg som veldig praktisk når du skal avslutte kransen. Løkken i enden vil vise seg som veldig praktisk når du skal avslutte kransen.

2. Klipp opp materialene du skal bruke i passe små biter. Bruk myrtetråd til å vikle materialene på ståltråden. Legg på de første materialene og fest tråden rundt stilkene, fortsett deretter helt til du har kommet til enden av ståltråden.

Pass på at blomstene er på samme side av ståltråden slik at du får en tydelig innside og utside. Pass på at blomstene er på samme side av ståltråden slik at du får en tydelig innside og utside.

3. Til slutt former du ståltråden til en krans, og fester enden i den løkken du laget i starten.

Stikk enden gjennom løkken og tvinn slik at den fester seg. Stikk enden gjennom løkken og tvinn slik at den fester seg.
Slipp fantasien fri og prøv med ulike materialer. Vakkert blir det uansett. Slipp fantasien fri og prøv med ulike materialer. Vakkert blir det uansett.

Hvor lang holdbarhet har en blomsterkrans?

Om du ikke skal bruke kransen med en gang, dusjer du den med vann og oppbevarer den i en tett plastpose i kjøleskapet. Da holder den seg like fin i et par dager.

En blomsterkrans på hodet passer like godt på festival som på en vanlig sommerdag. En blomsterkrans på hodet passer like godt på festival som på en vanlig sommerdag.

Har du lyst til å eksperimentere med ulike blomstertyper? Se våre andre blomsterkranser, eller snakk med din lokale Interflora-butikk for tips og råd om sesongens blomster.