Gule tulipaner til påske

Få tulipanene til å vare

Det skal ikke mye til for å lykkes med tulipaner. Få tulipanbuketten til å holde seg med disse tipsene.

En fargesprakende og frisk bukett med tulipaner bringer glede så fort den kommer inn i huset. Vi har allerede fortalt deg historien om tulipaner, og med disse rådene får du buketten til å vare enda lenger.

1. Finn frem en ren vase og fyll den med kaldt vann

Sørg for at vasen er helt ren, vask den gjerne med klor for å være sikker på at den er helt fri for bakterier. Fyll vann til det er cirka 10 centimeter høyt i vasen.

2. Behold plasten på

Tulipaner selges ofte tørre, og da må stilken snittes på nytt for at tulipanen skal kunne ta til seg vann igjen. Vi anbefaler å beholde plasten på i rundt 30 minutter, frem til tulipanene er saftspente og sterke.

Sett de gjerne kjølig mens de får stå og trekke opp vann.

Med riktig behandling vil tulipanene lyse opp rommet enda lenger. Med riktig behandling vil tulipanene lyse opp rommet enda lenger.

3. Snitt stilken på tulipanen tvers over

Bruk en skarp kniv, gjerne en tapetkniv, og snitt cirka 2 centimeter av stilken. Plasser deretter tulipanene i vasen.

4. Etterfyll vann ofte

Tulipan er en tørst blomst som drikker mye vann. Pass på at det ikke blir tomt. Etterfyll med nytt, friskt vann i vasen etter behov.

5. Plasser tulipanene kjølig om natten

Det er med tulipanene som de fleste andre snittblomster. Plasseres de kjølig om natten forlenges holdbarheten betraktelig.

Stelletipsene gjelder alle typer tulipaner, også denne doble varianten. Stelletipsene gjelder alle typer tulipaner, også denne doble varianten.
Tulipaner kan kuttes kortere for å forlenge levetiden, eller bare fordi du vil lage et fat der de har ulik lengde. Tulipaner kan kuttes kortere for å forlenge levetiden, eller bare fordi du vil lage et fat der de har ulik lengde.

Bilde