pynt et vakkert bord til julefesten

Finn din stil på julebordpynten

Julen er tiden da vi samles rundt pyntede bord for å nyte god mat i godt selskap. Se hvordan du kan skape ulike uttrykk med bordpynten til jul.

For mange kan ikke julefreden senke seg uten at de har invitert til minst ett julebord. Det er jo hyggelig å samles med de man kanskje ikke ser på selve julekvelden, som venner og gode kollegaer. Det er også en flott mulighet til å få testet menyen før den store dagen.

Les også: Få juletreet til å holde gjennom julen

Bordet til julefesten pynter du selvsagt slik du selv synes blir finest, men vi har laget tre forslag til deg som ønsker litt inspirasjon. I år har vi valgt oss de tre stilene naturlig, klassisk og rustikk.

Naturlig – vakkert bord i grønt

Du trenger ikke alltid så mange blomster for å skape et vakkert bord. Her har vi brukt en base av ulike kongler, kanelstenger, kvister med lerkekongler og silkefuru, som er lagt rett på bordet.

Her finner du ingen materialer som trenger vann, så bordet kan fint dekoreres dagen før selskapet.

Et naturlig pyntet bord som kan stå hele julen gjennom. Et naturlig pyntet bord som kan stå hele julen gjennom.
Til slutt har det flyttet inn en flokk med vakre fugler på bordet. Dette er en liten detalj som gjør bordpynten annerledes og spennende. Til slutt har det flyttet inn en flokk med vakre fugler på bordet. Dette er en liten detalj som gjør bordpynten annerledes og spennende.
Det blir garantert godt humør med slik kuvertpynt. Det blir garantert godt humør med slik kuvertpynt.
Vær som vanlig påpasselig med avstanden mellom pynten og levende lys. Vær som vanlig påpasselig med avstanden mellom pynten og levende lys.

Klassisk julepynt på bordet

La bordpynten spille på lag med serviset du bruker. Det er generelt en god regel når du pynter bord. Her har vi dekket et klassisk julebord i rødt. Selve materialvalget er veldig enkelt, og består av julestjerner og kristtorn og ilex.

Kristtorn, ilex og julestjerner er selvskrevne deltagere når du pynter et klassisk, rødt bord til jul. Kristtorn, ilex og julestjerner er selvskrevne deltagere når du pynter et klassisk, rødt bord til jul.

Mange har opplevd at julestjernene lett får gule blader som faller av, og det gjør at planten ikke er så fin lenger. Da er det perfekt å kutte ned blomstene og bruke de som snittblomst. Den holder lenge i vann, og er perfekt til bordpynt.

En kvist av kristtorn og en rød sløyfe er alt som skal til for å lage en flott kuvert. En kvist av kristtorn og en rød sløyfe er alt som skal til for å lage en flott kuvert.
Som alltid kan du bruke det du har tilgjengelig. Ulike glass kan fungere fint som vaser, og gamle lysestaker kan få nytt liv med røde sløyfer, ilex og kristtorn. Som alltid kan du bruke det du har tilgjengelig. Ulike glass kan fungere fint som vaser, og gamle lysestaker kan få nytt liv med røde sløyfer, ilex og kristtorn.

Rustikt bord for alle anledninger

Et bord med uhøytidelig, rustikt preg er litt løsere i snippen. Likevel passer det vel så bra til selve julekvelden som til en vennefest. Epler og røde bær garanterer for julestemningen, og gjestene kan nyte den herlige dufter av krydder og svibler ut i de sene nattetimer.

Vil du ha skikkelig julestemning, kan du forsterke krydderduften ved å strø stjerneanis på bordet. Vil du ha skikkelig julestemning, kan du forsterke krydderduften ved å strø stjerneanis på bordet.

Dekoren består av mosesurrede svibler, epler, kanelstenger kongler og grener av Ilex, som er plassert rett på bordet. Kanelstengene sørger for at bordpynten får en herlig duft.

De røde pinnene har vi kjøpt i butikken, men har du kornellbusk i hagen har den fine, røde grener som passer perfekt til en slik bordpynt. De røde pinnene har vi kjøpt i butikken, men har du kornellbusk i hagen har den fine, røde grener som passer perfekt til en slik bordpynt.
På hver kuvert er det plassert en kanelstang og en lerkekvist. På hver kuvert er det plassert en kanelstang og en lerkekvist.

Uansett hvordan du velger å pynte, kan det være smart å ta hensyn til den generelle regelen om å begrense høyden. Det er jo viktig at gjestene enkelt kan se hverandre i øynene på tvers av bordet.

Invitert på julebord?

Som gjest er det vanlig å ta med en gave til vertskapet. Hvorfor ikke sende en blomsterhilsen som ankommer i god før deg og resten av gjestene, så får verten tid til å pakke den ut og sette den frem.

Bilde