Stor bukett med Ranunkler

Ta våren på forskudd med ranunkler

Frodige, fargerike og fabelaktige: Ranunkler er alles favorittblomst når våren kommer.

Ranunklene er en av vårens vakreste følgesvenner. Den flotte blomsten kjennetegnes av sine mange, tynne kronblad, og kommer i alle regnbuens farger. Nå er de på sitt flotteste, og du finner et rikt utvalg i våre butikker.

Les også: 5 tips som gir ranunklene et langt liv

Døpt etter en eventyrprins

De livlige, sjelfulle blomstene har også en fargerik historie. Et gammelt eventyr følger en asiatisk prins, som ikke tør å erklære sin kjærlighet for sin utkårede. Det ble en byrde for prinsen til han døde.

Etter prinsen døde, ble han forvandlet til en vakker blomst. Den fargerike blomsten med de mange kronbladene ble døpt Ranunculus, som på latin betyr ”liten frosk”.

Sarte, hvite ranunkler kler ethvert hjem. <a href=Du finner denne i nettbutikken." /> Sarte, hvite ranunkler kler ethvert hjem. Du finner denne i nettbutikken.
Ranunklene kan kuttes kortere og plasseres i mindre vaser. Sammen med telys får du et fat som skaper et klassisk og vakkert uttrykk. Ranunklene kan kuttes kortere og plasseres i mindre vaser. Sammen med telys får du et fat som skaper et klassisk og vakkert uttrykk.

Slik får du ranunklene til å vare

De fargerike blomstene er også veldig enkle å stelle. Det viktigste er å holde vannet i vasen rent – når kronbladene faller i vannet, vil de nemlig råtne fort siden de er så tynne. Sjekk derfor vannet jevnlig, og fyll på om du ser at det begynner å bli lite vann.

Her er noen andre tommelfingerregler for å holde ranunklene i live lenger:

  • Sørg for at vasen er helt ren før du fyller den med vann
  • Kutt stilken på tvers med en kniv før du setter dem i vasen
  • Bruk holdbarhetsmiddelet du får i din Interflora-butikk
  • Ranunklene er tørste blomster, så fyll på vann når du ser det trengs
  • Kutt stilken noen centimeter hvis stilken begynner å bli slapp
  • Trives best om de står kjølig på natten

Video: Se hvordan du tar vare på ranunklene

Setter du ranunklene kaldt om natten, får du nyte synet av dette enda lenger. Du finner <a href=fargerike ranunkler i nettbutikken." /> Setter du ranunklene kaldt om natten, får du nyte synet av dette enda lenger. Du finner fargerike ranunkler i nettbutikken.
Ranunkler i potte trives best i kjølige temperaturer. Perfekt på trappen så fort gradestokken kryper over nullpunktet. Ranunkler i potte trives best i kjølige temperaturer. Perfekt på trappen så fort gradestokken kryper over nullpunktet.

Fargerik favorittblomst

Få blomster stråler like mye som ranunkler i full blomst. De vakre blomstene finnes nemlig i mange farger. Du får dem i alt fra klassisk hvitt, til delikate pasteller og sterke farger som gult eller oransje.

Ranunklene passer altså inn overalt, til ethvert hjem og enhver stil. De skaper et vakkert fargespill når de blandes. Lag et vakkert vårglass med ranunkler ved å følge vår enkle oppskrift.

<a href=Herlig, sprudlende fargemiks. Ranunkler passer hos alle, og til de fleste anledninger." /> Herlig, sprudlende fargemiks. Ranunkler passer hos alle, og til de fleste anledninger.
Fyll på med strå, lyng, grener eller annet, og lag et vakkert fat med ranunkler. Fyll på med strå, lyng, grener eller annet, og lag et vakkert fat med ranunkler.

Ranunkler er blomsten som skiller seg ut

Hvis du har stiftet bekjentskap med ranunkler tidligere, har du kanskje lagt merke til at noen av dem er ekstra store og flotte. Da har du sannsynligvis sett varianten som heter Clooney, for den er virkelig den flotteste av alle ranunklene.

Den er gjerne litt mer kostbar enn de ranunklene du kjøper i bunt, men absolutt verdt hver eneste krone.

Ranunkel-varianten Clooney er selve dronningen blant ranunklene. Den vakreste av de vakre. Ranunkel-varianten Clooney er selve dronningen blant ranunklene. Den vakreste av de vakre.
Det kommer stadig nye sorter på markedet. Her ser du de frynsete Clooney Pon-Pon-ranunklene. Hver og en av dem er som små kunstverk! Det kommer stadig nye sorter på markedet. Her ser du de frynsete Clooney Pon-Pon-ranunklene. Hver og en av dem er som små kunstverk!

Få mer ut av ranunklene

Når ranunklene blomstrer ut får de store, tunge hoder, som kan bli for mye å bære for stilkene. Før hodet begynner å henge, kan det lønne seg å kutte ned stilken og sette dem i en mindre vase.

Les også: Primula: Blomsten som sier vår

Etter noen dager kan blomstene bli så store at stilken risikerer å knekke. Da kan det lønne seg å kutte stilken kort og sette de i små glass eller vaser. Etter noen dager kan blomstene bli så store at stilken risikerer å knekke. Da kan det lønne seg å kutte stilken kort og sette de i små glass eller vaser.
Ved å kutte stilkene kortere og fordele blomstene i flere vaser kan man nesten si at man sprer kjærligheten utover. Ved å kutte stilkene kortere og fordele blomstene i flere vaser kan man nesten si at man sprer kjærligheten utover.
En bukett med ranunkler i samme farge skaper et sterkt inntrykk – på en god måte. En bukett med ranunkler i samme farge skaper et sterkt inntrykk – på en god måte.

Sesongen for ranunkler varer ikke lenger enn ut april, så du burde få med deg denne vakre favoritten før det er for sent for denne gang.

Bilde