Frodig festbord til konfirmanten

frodig festbord til konfirmanten interflora norge

Den unges viktige dag blir enda flottere med sesongens blomster.

På høsten er det klart for andre pulje med konfirmanter, og foreldre over hele landet er i godt i gang med planlegging av festen. Gjestene er invitert, menyen er satt og talene er snart skrevet.

Selve borddekkingen er noe av det siste man gjør, men det betyr ikke at det er mindre viktig. Det er imidlertid greit å løse det på en smart måte, for det er nok av andre ting å tenke på de siste dagene før konfirmasjonen. Derfor har vi samlet noen praktiske tips som er enkle å følge, men likevel skaper et flott konfirmasjonsbord.

Les også: Konfirmasjonsgavene de aldri glemmer

Dekk bordet med hortensia

Hortensia gjør konfirmasjonsbordet fantastisk vakkert samtidig som du får mye for pengene. Del opp klasene og plasser dem i ulike vaser og glass utover bordet. Hortensia holder seg dårlig uten vann, så om du skal strø hortensia på bordet uten tilgang på vann bør man ta noen forholdsregler. Del den opp dagen i forveien, dusj på godt med vann, pakk den i plast og oppbevar den i kjøleskapet. Vent med å strø hortensiaen på bordet til rett før festene begynner.

Vakker borddekor kan være enklere enn du kanskje tror. Du trenger ikke å kjøpe mange blomster for å skape et festbord.

Her har vi kombinert hortensia med grågrønn eucalyptus. Sammen med hampetau som serviettring og en linduk skaper dette et rustikt uttrykk.

Bruk litt hampetau som serviettring. Enkelt, men lekkert.
Del opp klasene og spre hortensiaen i små glass og vaser.

Bruk sesongens blomster på konfirmasjonsbordet

Skap et ungdommelig uttrykk og et kult fargebilde med en spennende miks av ulike vaser og telysholdere. Man kan bruke mange ulike blomstertyper. Vi har fokusert på typiske høstmaterialer som sedum, hortensia, krysantemum, tistler og ulike typer strå kombinert med den vakre, lilla rosen «Memory lane» og grågrønn eucalyptus populus.

Et herlig og frodig bord i en spennende fargemiks.

Denne varianten kan du forberede god tid i forveien siden blomstene står i vaser med vann. Dessuten tåler eukalyptus som er strødd på bordet mellom vasene fint å ligge et døgn uten vann.

Her har vi laget en serviettring av en krans av eucalyptus populus med bær.
Bland det du har av vaser og telysholdere – her er det lov med én av hver!

Varm bordpynt som skaper en lun og god atmosfære

Hvis du ønsker et «varmere» konfirmasjonsbord, kan du benytte en herlig miks av dyp blå og burgunder-lilla fargetoner. Velg noen av høstens blomster, som lyng og sedum. Lyng har utrolig god holdbarhet, og er derfor et genialt materiale å bruke i borddekking. Klipp en lyngplante i biter, og strø som en løper over bordet. Mye effekt til en billig penge!

Denne fargepaletten skaper et varmt og innbydende konfirmasjonsbord.

Bruk en liten kvist lyng som dekor på hver kuvert. Dette kan du trygt gjøre dagen før. Pass på at blomstene ikke er høyere enn at man enkelt kan se hverandre over bordet.

En kvist med lyng på hver kuvert ønsker gjestene velkommen.
Oppklippet lyng og nellikkronblader holder seg fint uten vann, og kan strøs rett på bordet.

Husk å snakke med konfirmantene om hvilken stil de ønsker, for det er tross alt deres dag. For flere tips til konfirmasjonen bør du sjekke ut vårt inspirasjonsmagasin, og snakk med din lokale Interflora-butikk. De hjelper deg mer enn gjerne med forberedelsene.

Stor, avlang dekorasjon i rosatoner

Fra: 900,-

Kjøp
Rund dekorasjon i grønt/lime

Fra: 400,-

Kjøp
Avlang dekorasjon i blått/lilla og krem

Fra: 500,-

Kjøp