Frodig festbord til høstens konfirmant

Den unges viktige dag blir enda flottere med sesongens blomster.

Pynt konfirmasjonsbordet med nåleprotea

Velg blomster som er i sesong. Pynt f.eks. konfirmasjonsbordet med nåleprotea, for et uttrykksfullt festbord.

Høsten innebærer neste pulje med konfirmanter, og foreldre over hele landet forbereder lokalet til den store dagen.

Selve borddekkingen er noe av det siste man gjør, men det betyr ikke at det er mindre viktig. Det er imidlertid greit å løse det på en smart måte, for det er nok av andre ting å tenke på de siste dagene før konfirmasjonen. 

Derfor har vi samlet noen praktiske tips som er enkle å følge, men likevel skaper et flott konfirmasjonsbord til når familie og venner skal samles.  

Les også: Dekk et bord med grønne planter

Dekk bordet med hortensia

Hortensia gjør konfirmasjonsbordet fantastisk vakkert samtidig som du får mye for pengene. Del opp klasene og plasser dem i ulike vaser og glass utover bordet. 

Hortensia holder seg dårlig uten vann, så om du skal strø hortensia på bordet uten tilgang på vann bør man ta noen forholdsregler. 

Del den opp dagen i forveien, dusj på godt med vann, pakk den i plast og oppbevar den i kjøleskapet. Vent med å strø hortensiaen på bordet til rett før festene begynner.

frodig festbord til konfirmanten

Vakker borddekor kan være enklere enn du kanskje tror. Du trenger ikke å kjøpe mange blomster for å skape et festbord.

frodig festbord til konfirmanten

Bruk litt hampetau som serviettring. Enkelt, men lekkert.

frodig festbord til konfirmanten hortensia

Del opp klasene og spre hortensiaen i glass og små vaser.

På bildene over har vi kombinert hortensia med grågrønn eucalyptus. Ved kuverten har vi benyttet hampetau og hortensia til å lage en serviettring. Når det hele er plassert på en klassisk linduk, blir resultatet et vakkert og rustikt uttrykk.

Bruk sesongens blomster på konfirmasjonsbordet

Skap et ungdommelig uttrykk og et kult fargebilde med en spennende miks av ulike vaser og telysholdere. Det er så klart mest fristende å benytte seg av levende lys på en sånn dag, men det blir stadig mer vanlig å bruke telys med batterier. 

Man kan bruke mange ulike blomstertyper. Vi har fokusert på typiske høstmaterialer som sedum, hortensia, krysantemum, tistler og ulike typer strå kombinert med den vakre, lilla rosen «Memory lane» og grågrønn eucalyptus populus.

Les også: Lag et spillinspirert konfirmasjonsbord 

frodig festbord til konfirmanten

Et herlig og frodig bord i en spennende fargemiks.

Denne varianten av pynt til konfirmasjonsbordet kan du forberede god tid i forveien siden blomstene står i vaser med vann. Bare husk å sørge for å etterfylle hvis blomstene er tørste. 

Eukalyptus som ligger strødd på bordet slik som her tåler dessuten veldig godt å ligge et døgn uten vann. Det innebærer at du kan krone dette verket dagen før konfirmasjonen, og du får mindre å bekymre deg for på selve dagen.

frodig festbord til konfirmanten eucalyptus

Her har vi laget en serviettring av en krans av eucalyptus populus med bær.

frodig festbord til konfirmanten interflora norge

Bland det du har av vaser og telysholdere – her er det lov med én av hver!

Varm bordpynt for en lun og god atmosfære

Om du ønsker et «varmere» konfirmasjonsbord, kan du bruke blomster i gylne, oransje fargetoner. Her har vi valgt nåleprotea i kombinasjon med nelliker, populus fiori og gresskar for å oppnå denne varmen.  

Blomstene er tilfeldig plassert i ulike glass og vaser som en løper midt på bordet. Her er det viktig at det er nok blomster, for det må ikke se slunkent ut. Er du usikker på mengden, snakk med en av våre dyktige dekoratører for tips og veiledning.

Nåleprotea er en kul plante som passer for de unge - Interflora Norge

Nåleprotea er både kul og trendy. Et godt valg når man skal dekke et bord til den yngre garde.

Nelliken Caroline Gold - Interflora Norge

Nellik finnes i et hav av vakre farger. Den vi har brukt her heter Caroline Gold.

Gresskar er et godt tips når du skal dekke bord med høstpreg, for de gir mye effekt til en lav pris. Dersom du ikke får tak i gresskar, kan du godt bruke appelsin for å få samme resultat.

Gresskar er effektfull bordpynt - Interflora Norge

Gresskar er perfekt bordpynt, og gir mye effekt for en billig penge.

Husk å snakke med konfirmantene 

Hør med konfirmanten selv om hvilken stil de ønsker, for det er tross alt deres dag. For flere tips til konfirmasjonen bør du sjekke ut relaterte artikler nedenfor, og du kan snakke med din lokale Interflora-butikk. Der finner du et stort utvalg, og de hjelper deg mer enn gjerne med forberedelsene.

Gi en oppmerksomhet

Er du invitert som gjest i en konfirmasjon, og tenker at du skal gi blomster? Gjør det enkelt ved å bestille blomster og få dem levert før selve konfirmasjonsdagen. De kan fort sørge for at lokalet får litt ekstra pynt.