Pynt konfirmasjonsbordet med nåleprotea

Frodig festbord til konfirmanten

Den unges viktige dag blir enda flottere med sesongens blomster.

På høsten er det klart for konfirmasjoner, forutsatt at smitteverntiltakene mot spredningen av Covid 19 har hatt ønsket effekt.

Selve borddekkingen er noe av det siste man gjør, men det betyr ikke at det er mindre viktig. Det er imidlertid greit å løse det på en smart måte, for det er nok av andre ting å tenke på de siste dagene før konfirmasjonen. Derfor har vi samlet noen praktiske tips som er enkle å følge, men likevel skaper et flott konfirmasjonsbord.

Les også: Dekk et bord med grønne planter

Dekk bordet med hortensia

Hortensia gjør konfirmasjonsbordet fantastisk vakkert samtidig som du får mye for pengene. Del opp klasene og plasser dem i ulike vaser og glass utover bordet. Hortensia holder seg dårlig uten vann, så om du skal strø hortensia på bordet uten tilgang på vann bør man ta noen forholdsregler. Del den opp dagen i forveien, dusj på godt med vann, pakk den i plast og oppbevar den i kjøleskapet. Vent med å strø hortensiaen på bordet til rett før festene begynner.

Vakker borddekor kan være enklere enn du kanskje tror. Du trenger ikke å kjøpe mange blomster for å skape et festbord. Vakker borddekor kan være enklere enn du kanskje tror. Du trenger ikke å kjøpe mange blomster for å skape et festbord.

Her har vi kombinert hortensia med grågrønn eucalyptus. Sammen med hampetau som serviettring og en linduk skaper dette et rustikt uttrykk.

Bruk litt hampetau som serviettring. Enkelt, men lekkert. Bruk litt hampetau som serviettring. Enkelt, men lekkert.
Del opp klasene og spre hortensiaen i små glass og vaser. Del opp klasene og spre hortensiaen i små glass og vaser.

Bruk sesongens blomster på konfirmasjonsbordet

Skap et ungdommelig uttrykk og et kult fargebilde med en spennende miks av ulike vaser og telysholdere. Man kan bruke mange ulike blomstertyper. Vi har fokusert på typiske høstmaterialer som sedum, hortensia, krysantemum, tistler og ulike typer strå kombinert med den vakre, lilla rosen «Memory lane» og grågrønn eucalyptus populus.

Et herlig og frodig bord i en spennende fargemiks. Et herlig og frodig bord i en spennende fargemiks.

Denne varianten kan du forberede god tid i forveien siden blomstene står i vaser med vann. Dessuten tåler eukalyptus som er strødd på bordet mellom vasene fint å ligge et døgn uten vann.

Her har vi laget en serviettring av en krans av eucalyptus populus med bær. Her har vi laget en serviettring av en krans av eucalyptus populus med bær.
Bland det du har av vaser og telysholdere – her er det lov med én av hver! Bland det du har av vaser og telysholdere – her er det lov med én av hver!

Varm bordpynt for en lun og god atmosfære

Om du ønsker et «varmere» konfirmasjonsbord, kan du bruke blomster i gylne, oransje fargetoner. Her har vi valgt nåleprotea i kombinasjon med nelliker, populus fiori og gresskar.

Blomstene er tilfeldig plassert i ulike glass og vaser som en løper midt på bordet. Her er det viktig at det er nok blomster, det må ikke se slunkent ut. Er du usikker på mengden, snakk med en av våre dekoratører for tips og veiledning.

Nåleprotea er både kul og trendy. Et godt valg når man skal dekke et bord til den yngre garde. Nåleprotea er både kul og trendy. Et godt valg når man skal dekke et bord til den yngre garde.
Nellik finnes i et hav av vakre farger. Den vi har brukt her heter Caroline Gold. Nellik finnes i et hav av vakre farger. Den vi har brukt her heter Caroline Gold.

Gresskar er et godt tips når du skal dekke bord med høstpreg, for de gir mye effekt til en lav pris. Dersom du ikke får tak i gresskar, kan du godt bruke appelsin for å få samme resultat.

Gresskar er perfekt bordpynt, og gir mye effekt for en billig penge. Gresskar er perfekt bordpynt, og gir mye effekt for en billig penge.

Husk å snakke med konfirmantene om hvilken stil de ønsker, for det er tross alt deres dag. For flere tips til konfirmasjonen bør du sjekke ut vårt inspirasjonsmagasin, og snakk med din lokale Interflora-butikk. De hjelper deg mer enn gjerne med forberedelsene.