gi juleblomstene nytt liv etter våren interflora norge

Gi juleblomstene nytt liv til våren

De kalles gjerne sesongblomster, men det er ikke dermed sagt at juleblomstene kun kan brukes i desember.

Når julen er over velger mange å kaste juleblomstene på dynga. Ønsket om noe nytt forstår vi veldig godt, men visste du at mange av juleblomstene kan brukes andre steder når julefeiringen er over?

Les også: Slik steller du tulipanene dine

Økt levetid til svibler og amaryllis

To av julens mest populære blomster, svibler og amaryllis, er løkblomster og de kan du få til å blomstre igjen. La dem visne på vanlig måte, før du setter dem i kjelleren.

– La dem så hvile frem til våren, men gi dem litt vann et par ganger. Når snøen har takket for seg kan du plante dem ute i hagen. Når frosten er ute av bakken vil de blomstre og få nytt liv, forteller blomsterdekoratør Margit Halsen Sagvolden hos Interflora.

Selv svibler kan plantes ute til våren. Til frosten går ut av bakken, kan du nyte dem i vinduskarmen. Selv svibler kan plantes ute til våren. Til frosten går ut av bakken, kan du nyte dem i vinduskarmen.

Den vakre julerosen

– Julerosen kan også plantes ute, men du burde vente til frosten har gått. La den stå i et kaldt rom – som soverommet eller kjelleren – til jorden er graveklar og det er litt varmere i luften, foreslår Halsen Sagvolden.

Trikset for å ha blomstrende juleroser til jul er å sette dem inn i oktober. På grunn av varmen vil blomstene etter hvert tro at våren har kommet, og dermed vil de være i full blomst når julen ringes inn på nytt.

Julerosen har fått et skikkelig comeback i de siste årene. Sett den inn i oktober, og den blomstrer nydelig til jul. Julerosen har fått et skikkelig comeback i de siste årene. Sett den inn i oktober, og den blomstrer nydelig til jul.