DIY: Gi nytt liv til gamle potter

Oppdater blomsterpottene dine med et tidsriktig malingsstrøk.

Skulle du gjerne ha byttet ut de gamle pottene dine? Vi anbefaler å gi gjenbruk en sjanse, for et strøk med maling kan være alt de trenger for at du forelsker deg på nytt.

Potter i ulike former som skal males

Potter i ulike materialer krever litt forskjellig, men du trenger egentlig bare pussepapir, maling og en pensel.

Forarbeid ved maling av blomsterpotter

Resultatet av enhver malerjobb av forarbeidet. Dette gjelder også denne gangen. Vask pottene grundig med avfettende vaskemiddel, slik at de blir rene for fett og annet smuss. Ikke vær redd for å finne frem skrubben.  

Blanke potter mattes ned med sandpapir, og deretter vaskes rene for støv. Pussingen sørger for at malingen sitter, og det er dessuten enklere å få et pent resultat enn hvis du går løs på en blank overflate.

Potte pusses med sandpapir

Det fine med å pusse så små gjenstander som dette, er at jobben er ferdig på et blunk. Bruk gjerne pussepapir du har liggende, men ikke noe grovere enn P120.

Mal pottene i dine favorittfarger

For virkelig å omfavne gjenbruk, kan du jo sjekke i garasjen om du har noen rester med maling liggende. Sjansen er dessuten stor for at det er farger du liker.  

For potter som skal stå innendørs burde interiørmaling være mer enn nok, men du kan også bruke maling ment for mur og betong. Har du potter av metall, bør du heller bruke Bengalack ­– den er ment for nettopp metall.

Potte males i en dyp lillafarge

Etter at pottene har blitt rene og tørre, kan du begynne på det som er virkelig morsomt. Slipp fantasien fri med fargebruk og unike mønstertegninger!

Ferdigmalte potter til tørking på benken

Mens malingen tørker kan du begynne å planlegge hvilke planter du skal plassere i de «nye» blomsterpottene dine.

Potter som kompletterer din stil

Du har sannsynligvis en stil på interiøret ditt som du er fornøyd med, og pottene kan bidra til å utfylle dette uttrykket. Nå som du vet hvor enkelt det er å male blomsterpotter, er det kanskje også mer fristende å endre stil litt oftere.

Nymalte potter med ulike blomster og planter

Vi synes at våre potter passer godt til både grønne planter og høstens farger. Kanskje gir vi noen av dem et nytt uttrykk når vinteren kommer.

En samling nymalte potter plassert på en kommode

Tenk gjerne på hvor du ønsker at pottene skal stå. Det kan være nyttig i forbindelse med fargevalget.

Prøv deg frem med selvblandet maling

I et kreativt prosjekt som dette er det faktisk rom for enda mer utfoldelse. Har du et godt øye for farger? Prøv gjerne å blande dine egne nyanser, og prøv den på et sted det ikke er så farlig med.  

Når alt kommer til alt, er det absolutt viktigst at du har det gøy med hele prosessen. Hvis det ikke ble helt riktig på første forsøk, er det ingen sak å prøve på nytt.