Lag en klassisk krans til advent

Feir at julen nærmer seg med en vakker, hjemmelaget adventskrans!

I førjulstiden er det mange som koser seg med prosjekter og juleverksted. Tidligere har vi vist deg hvordan du kan lage en krans i naturlig grønt, her viser vi deg hvordan du kan lage en krans i grønt og lilla.

1.

Du trenger:

  • Nelliker
  • Sukkulentplanter
  • Ulike sorter vintergrønt, eukalyptus og strå
  • Miks av kongler
  • 4 stearinlys og lysholdere
  • Oasiskrans og blomstertråd
  • Kniv og saks
adventskrans laget med strå, kongler, grønt og nellik

1.

Slik lager du den:

Før du begynner må du bløtlegge oasiskransen slik at den blir våt helt gjennom. 

Start med å klippe materialene i passe lengder, ca. 6–9 cm.

2.

Begynn med alt det grønne. Snitt stilkene før du begynner å føre dem inn i oasisen. Start med indre og ytre sirkel ned mot bordplaten, deretter fyller du ut hele kransen. Bruk rikelig med grønt.

3.

Sett på plass de 4 adventslysene med lysholdere, stabilt i kransen. Obs: pass på brannfare. Om du ønsker å gjøre den helt brannsikker, kan du bruke batterilys!

4.

Fjern jorden på sukkulenten og før en ståltråd eller blomsterpinne opp i stilken, på undersiden av sukkulenten. Om du bruker ståltråd, bøy ståltråden tilbake som en krok, slik at den står stødigere i oasisen.

5.

Snitt nellikene og plasser dem et godt stykke inn i kransen. Fordel dem utover så du får et variert uttrykk med blomstene. 

6.

Deretter kan du plassere konglene på kransen. Fest blomstertråd innimellom kongleskjellene og stikk endene inn i oasisen. Lag fine grupperinger med ulike konglesorter, sukkulenter og nelliker. 

Et Voilà, du har laget en nydelig adventskrans!

Tips: Plasser gjerne kransen midt på bordet når du har selskap. Adventskransen er både en vakker bordpynt, og det gir en nydelig stemning med tente lys på bordet.